Odakle novac?

Nenormalan ugovor Mesiju, ovo je van pameti: Barsi prijeti bankrot, a Argentincu dali najveću platu u istoriji!

Autor Bojan Jakovljević

Lionel Mesi potpisuje novi ugovor sa Barselonom! Ali, da li je to vijest za proslavu ili ne, pokazaće vrijeme!

Izvor: Profimedia

Barselona je na ivici bankrota i klub pokušava da na sve načine dođe do novca koji bi omogućio da se ogormna potraživanja servisiraju i da Barselona nastavi da postoji. 

Ali to nije spriječilo čelnike da ponude najveći ugovor u istoriji fudbala Lionelu Mesiju! Argentincu uskoro ističe saradnja, a sada je prema pisanjima medija potpisao ugovor kakav nije viđen nikada. 

On je navodno stavio potpis na novi ugovor za godišnju platu od 60.000.000 evra! Do sada je najveća plata u fudbalu bila ona koju ima Kristijano Ronaldo, a ona je duplo manja i iznosi 31.000.000 evra. 

Mesi sada potpisuje četvorogodišnji ugovor, ali to nije sve. On će za Barselonu biti vezan čak deset godina! Iako ima 34 godine, Barselona želi da ga zadrži u klubu i nakon završetka karijere, kao ambasadora brenda i prije svega marketinško lice koje donosi ogroman profit. 

Mesi i pored plate nije želio da potpiše novi ugovor dok nisu stigla pojačanja, ali poslije dolaska Serhija Aguera i Erika Garsije, te postizanja dogovora sa Vajnaldumom pristao je da produži saradnju. 

Ipak, ostaje pitanje, da li će klub finansijski preživjeti ovaj ugovor?