Strašno!

Skandal na EURO! Grci se žale na Makedoniju: Stigao ekspresan odgovor - morao da reaguje ministar!

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatne scene, a turnir je već počeo...

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije igraće na Evropskom prvenstvu, ali pitanje je da li će moći da nastupe u dresovima koji su planirani. Kao i nekoliko puta tokom prethodnih godina, problem prave Grci koji su ovog puta uložili žalbu na izgled grba Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije!

Sporan je detalj na dresu, pošto je dio grba i skraćenica FFM za koju Grci tvrde da krši ranije napravljen sporazum dvije države.

Grčka se žalila UEFA, ali je iz Skoplja ubrzo stigao odgovor ministra inostranih poslova. Makedonci ne odustaju i neće svojevoljno menjati izgled grba.

''Fudbalska federacija Makedonije (FFM) je neprofitna organizacija, nezavisna od države. U registar je upisana kao udruženje i kao takva ne dobija novac od države. Prespanski dogovor obuhvata samo institucije koje su finansirane od strane države'', naveo je Bujar Osmani.

Podsjećamo, u Prespi je 2018. godine potpisan sporazum između Zorana Zaeva sa jedne i Aleksisa Ciprasa sa druge strane. Od tada se naši južni susjedi zovu Sjeverna Makedonija, a okončan je skoro tri decenije dug međunarodni spor.

Po dogovoru koji su napravile dvije države institucije u Sjevernoj Makedoniji se više ne predstavljaju samo kao makedonske, ali Fudbalska federacija nema veze sa tim. Kako sada stvari stoje, FFM će ostati na dresu reprezentacije i tokom Evropskog prvenstva na koje se Grčka nije plasirala.

Ovo je prvo veliko takmičenje Severne Makedonije, a vjerovatno i fudbalski oproštaj Gorana Pandeva, ikone njihove reprezentacije.

Tagovi