Uživo

Muk na stadionu, Ronaldov gol za istoriju: Portugal srušio Mađare, Kristijano je sada i zvanično najbolji ikada!

Mađarska se držala do posljednjeg momenta, ali je onda Kristijano eksplodirao za istoriju!

Izvor: Tanjug, Bernadett Szabo/Reuters Pool

Vidjeli smo pun stadion, vidjeli smo Mađarsku koja se herojski držala, ali će se na kraju ovaj meč pamtiti po Kristijanu Ronaldu. Sjajni napadač je ušao u istoriju pošto je sa dva gola na ovoj utakmici postao najbolji strijelac u istoriji Eura. 

Mađari su mislili da su nadomak velikog boda, držali su se sve do 84. minuta, kada je iz drugog plana u jednom napadu naletio Rafael Gereiro i "otvorio" ih. 

Ali to nije bilo sve. Uskoro je sviran penal za Portugal, a kada ga je u gol pretvorio Kristijano Ronaldo on je prestigao rekord Mišela Platinija i postao prvi čovjek sa dvocifrenim brojem golova na Evropskim prvenstvima ikada.

MAĐARSKA - PORTUGAL 0:3 (0:0)

/Gereiro 84, Ronaldo 87 (pen), 90+2)

Počelo je delirijumom na tribinama pošto je 60.000 navijača na "Puškaš areni" dočekalo Mađarsku u borbi protiv Kristijana Ronalda. 

Završilo se mukom poslije tri gola gostiju u samom finišu meča. Napadao je "selesao" tokom cijele utakmice, ali nisu uspjevali da stvore neke izglednije šanse. 

Tražio je u 75. minutu penal Kristijano Ronaldo i bio je bijesan poslije odluke sudije da ne dosudi jedanaesterac iako je Atila Fiola igrao rukom. Djelovalo je da će Mađari izdržati, ali u samom finišu su poklekli, a Portugalci su ih na kraju ubjedljivo savladali. 

Rafael Gereiro se ubacio iz odbrane i savladao Petera Gulašija preciznim udarcem u 84. minutu, a tri minuta kasnije poslije neopreznog starta odbrane Portugala Kristijano Ronaldo je dočekao penal. 

Svirana je najstroža kazna nakon starta iskusnog Vilija Orbana, a loptu je na bijelu tačku namjestio Kristijano. Nije bilo greške, poslao je loptu u mrežu i ušao u istoriju. 

Do kraja meča smo vidjeli još jedan pogodak i to kakav! Poslije sjajnog solo prodora Kristijano je postigao svoj drugi gol na meču i tako došao do 11. pogotka na EP u karijeri. 

Sada do kraja prvenstva juri i apsolutni rekord u reprezentativnom fudbalu. Posljednji pogodak protiv Mađara mu je bio 107. gol u karijeri za Portugal, a rekorder kada su nacionalni timovi u pitanju je Iranac Ali Dei sa 109 pogodaka. 

Već u narednom meču protiv Njemačke pokušaće da dođe do laskave titule najboljeg strijelca reprezentativnog fudbala ikada. Do tada - dovoljno je što je Portugalu obezbijedio prvo mjesto u "grupi smrti". 

19:52

KRAJ! RONALDO ZA ISTORIJU, SUZE U BUDIMPEŠTI!

Pobijedio je Portugal nja kraju, iako je do pred sam kraj meča Mađarska odolijevala! Na kraju je sa dva gola u finišu Kristijano Ronaldo ušao u istoriju kao najbolji strijelac EP, a prvi gol na meču postigao je Rafael Gereiro! 

MAĐARSKA - PORTUGAL 0:3 (0:0)

/Gereiro 84, Ronaldo 87 (pen), 90+2)

Izvor: Laszlo Balogh/AP Pool

19:51

Platini ide u istoriju!

Mišel Platini je decenijama bio najbolji strijelac Eura sa 9 golova, a sada ga je Kristijano Ronaldo prestigao sa ova dva pogotka i on sada ima 11!

19:49

92. minut: GOOOOL! RONALDO!

Čarolija! Drugi gol! Sjajan pogodak čarobnjaka iz Portugala, a na kraju je Kristijano srušio snove Mađara.

Peti Euro, peto Evropsko prvenstvu na kome daje gol!

19:44

87. minut: RONALDO U ISTORIJI!

Dosuđen je penal, pogodio ga je Kristijano - 2:0!

Ovim golom je prestigao Mišela Platinija i postao je najbolji strijelac u istoriji Evropskih prvenstava! 

Izvor: tanjug/Tibor Illyes/EPA Pool

19:41

84. minut: GOOOOL! VODI PORTUGAL!

Muk u Budimpešti! Rafael Gereiro je konačno razbio bedem Mađara! Naletio je iz drugog plana i postigao pogodak!

19:37

80. minut! GOOL! Ali ofsajd...

Nije ovo gol na kraju...  Zatresla se mreža Portugala, ali je ovo prilično veliki ofsajd Šona. Ljute se Mađari, ali nemaju zbog čega, sve je ovdje jasno. 

19:33

75. minut: Bes!

Kristijano Ronaldo je bijesan! Tražio je penal, igrao je rukom Atila Fiola u svojih 16 metara, ali VAR nije odlučio da je ovo penal!

Izvor: tanjug/Bernadett Szabo/Reuters Pool

19:30

72. minut: Salai! Šansa za Mađarsku!

Opasno je blizu bio napadač Mađarske! Sijevnula je kontra, Portugalci su krenuli na sve ili ništa, a Mađari su ovdje mogli do šokantnog vođstva. Ipak, Rui Patrisio je uhvatio ovu loptu. 

Izvor: Tanjug/AP Photo/Zonta Balogh/MTI

19:28

65. minut: Nervozan Portugal!

Vidjeli smo izmenu u sastavu Mađarske pošto je Nego zamijenio Šafera. Sa druge strane Rafa Silva je zamijenio Bernarda Silvu i igraće po desnoj strani. 

Napada Portugal, ali ne uspijeva da stvori šanse u drugom poluvremenu, a selektor Fernando Santoš je veoma nervozan pored aut linije!

19:11

53. minut: Izdržava Mađarska!

Napada Portugal, pokušava preko Žote najviše, ali u niskom bloku domaćini uspijevaju da odole napadima. 

A sada smo vidjeli i povredu Adama Šalaija. 

18:45

44. minut: Kristijano! Ništa!

I on je u šansi, ali ne uspijeva da postigne gol! Odlazimo na poluvrijeme bez golova, na oduševljenje svih na stadionu!

18:41

40. minut: Žota! Kako je ovo promašio?

Sjajno je napadač Liverpula primio loptu, namjestio se, šutnuo, ali je lopta otišla preko gola. Hrabra Mađarska uspijeva da odolijeva!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Zonta Balogh/MTI

18:37

36. minut: Mađari u šansi! Huk!

Huk sa tribina jer je Adam Salai bio u šansi! Ipak Rui Patrisio je uhvatio ovu loptu i ništa od radosti 60.000 navijača na Puškaš areni. 

18:31

Pogledajte samo kako izgledaju tribine!

 Nevjerovatna atmosfera na stadionu.

18:20

18. minut. Kristijano!

Vrhom kopačke je šutirao Kristijano i namučio je Gulašija. Odbranio je golman Mađarske, ali i da nije ne bi se desio gol jer je Kristijano bio u ofsajdu. 

18:07

Pune tribine!

Izvor: Tibor Illyes/EPA Pool, Tanjug/AP Photo/Tibor Illyes/EPA Pool

18:06

6. minut: Portugal odmah prijeti!

Napali su Portugalci, prvo je Diogo Žota imao šansu, a onda je Ruben Dijaš napravio faul u izglednoj situaciji. Ne šale se Portugalci!

18:02

KREĆEMO!

Počeo je meč, a prije starta Kristijano nije tek tako mogao da uđe! Obezbjeđenje mu je tražilo da se legitimiše pred ulazak na teren. 

17:40

SASTAV PORTUGALA

Portugalci nikad jači! 

PORTUGAL (4-3-3) Rui Patrisio - Semedo, Dijas, Pepe, Gereiro - Karvaljo, Danilo, Fernandeš - Silva, Žota, Ronaldo

17:20

SASTAV MAĐARSKE!

Mađari igraju na svom terenu, ali su autsajderi i pritom su bez najboljeg igrača jer je Dominik Soboslai zbog povrede otpao i ne može da pomogne timu. 

MAĐARSKA (3-5-2) Gulaši - At. Salai, Orban, Botka - Nađ, Fiola, Klenshajmer, Šafer, Lovrenčič - Ad. Salai, R. Salai

17:00

Dobrodošli!

Portugal je prije pet godina osvojio titulu šampiona Evrope, a sada su ambicije iste. Tim izgleda još moćnije, a Kristijano Ronaldo je gladan uspjeha poslije loše sezone sa Juventusom. 

Sa druge strane su Mađari, koji mnogo ulažu u fudbal prethodnih godina, ali su ipak i dalje bez velikih majstora u timu i treba im čudo kako bi u ovoj grupi uzeli čak i bod.