Fudbal

Široki Brijeg od ponedjeljka u punom ritmu: "Igračima je bio potreban duži odmor, i psihički i fizički"

Autor Dragan Šutvić

Prvi zvanični meč Široki Brijeg će odigrati za 19 dana, u UEFA Konferencijskoj ligi protiv albanske Vlaznije

Izvor: Fena/Nk Široki Brijeg

Na prvom treningu Širokog Brijega na ljetnim pripremama za nastup u UEFA Konferencijskoj ligi i novu sezonu m:tel Premijer lige BiH, održano je testiranje funkcionalnih sposobnosti igrača, saopšteno je ove subote iz kluba.

Prva tri dana od službenog početka ljetnih priprema bila su rezervisana za ljekarske preglede i testiranja.

U puni ritam rada, kako je danas istakao šef struke Toni Karačić, ekipa će krenuti u ponedjeljak.

"Od početka naredne nedjelje ulazimo u ritam rada u kojem će volumen i intenzitet treninga biti podignuti na viši nivo. Imamo tri nedjelje do prve utakmice sa albanskom Vlaznijom u Konferencijskoj ligi i to je sasvim dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu", istakao je Karačić i dodao da je svjesno igračima dao nedjelju više za odmor.

"Sa ljetnim pripremama započeli smo sedam dana kasnije jer je ova ekipa iznijela zahtjevnu sezonu i igračima je bio potreban i psihički i fizički odmor. Međutim, svi su oni ranije dobili individualni program rada i današnjim testiranjem smo imali priliku da vidimo koliko su se držali plana i programa rada", pojasnio je Karačić.

Podsjećamo, kompletne pripreme biće odrađene u klupskom kampu Musa-Karačić, a ekipi će se već od ponedjeljka priključiti i neka nova imena.

Do sada su dogovorene dvije pripremne utakmice.

U srijedu, 30. juna, na Pecari ekipuTonija Karačića testiraće mostarski Velež. Tri dana kasnije, u klupskom kampu gostovaće novi hrvatski prvoligaš Hrvatski dragovoljac.

(mondo.ba/agencije)