Uživo

Zakazan prvi derbi nokaut faze! Srbi iz Austrije savladali Ševčenka - Pandev rekao zbogom!

Na programu su bile dvije utakmice, ali jedna nije imala takmičarski značaj.

Izvor: Profimedia

Stvari su u grupi C manje-više poznate.

Sjeverna Makedonija je ispala, a večeras će poslednji put za nju nastupiti ikona Goran Pandev, kom se ispunio san da nacionalni tim odvede na veliko takmičenje. Holandija, njihov današnji protivnik, već je u nokaut fazi...

Rezultatski značaj imaće drugi susret. Tamo Ukrajina i Austrija odlučuju o drugom mjestu koje sigurno vodi u nokaut fazu, a remi bi mogao da plasira dalje obje reprezentacije. Vidjećemo da li će odigrati prijateljski!

19:57

Austrija je obezbedila osminu finala!

Trojica fudbalera srpskog porekla koji nose dres reprezentacije Austrije imaće veoma težak zadatak. U meču za četvrtfinale Evropskog prvenstva igraće protiv Italije. To je prvi poznat par nokaut faze!

19:56

KRAJ!

Austrijanci slave, pošto su minimalnim rezultatom savladali Ukrajinu i izborili se za drugo mesto u grupi. Oni neće strepeti do kraja grupne faze, dok će Ukrajinci morati da se nadaju da su tri osvojena boda i negativna gol-razlika dovoljni za drugi krug.

Holandija nije imala nikakvih problema protiv Severne Makedonije, koja se danas oprostoila od svog legendarnog kapitena Gorana Pandeva.

19:48

Bližimo se nadoknadi...

89. minut - Ukrajinci kao da su procenili da su tri boda dovoljna! Nema konkretnih napada tima Andreja Ševčenka, a Austrija još iz prvog dela ima prednost koju lako čuva.

19:28

GORAN PANDEV!

68. minut - Legendarni fudbaler Severne Makedonije izlazi iz igre, a njegovi saigrači su mu napravili špalir na putu ka klupi za rezerve. Impresivna karijera dobila je pravu krunu na ovom Evropskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

19:17

GOOOOOOOOOOOL - Vajnaldum, 0:3!

59. minut - Silno izgleda Holandija koju predvodi Frank de Bur.

Probao je sada Memfis Depaj, odbio loptu kratko Stole Dimitriveski, a na pravom mestu bio Đino Vajnaldum koji drugi put trese mrežu. to je njegov treći pogodak na turniru, kapiten Holandije stvarno igra u odličnoj formi!

Džordžinjo Vajnaldum
Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong

19:11

GOOOOOOOOOOOL - Vajnaldum, 0:2!

51. minut - Poslao je Memfis Depaj loptu na tri metra od gola Severne Makedonije, a tamo je kapiten Vajnaldum bio usamljen. Lako je fudbaler koji ovog leta napušta Liverpul sproveo pas najboljeg igrača tima u gol, pa sada Holandija ima 2:0 i na putu je ka maksimalnom učinku u grupnoj fazi!

19:04

Nastavljamo!

46. Pratimo i nastavak mečeva iz Amsterdama i Bukurešta!

19:02

Pogledajte slike iz Bukurešta!

Ovako je bilo na meču Ukrajine i Austrije:

19:02

Pogledajte slike iz Amsterdama!

Ovako je to izgledalo u prvom delu meča:

18:50

POLUVREME!

Malo odmora u Bukureštu i Amsterdamu!

Severna Makedonija - Holandija 0:1

Ukrajina - Austrija 0:1

18:47

Arnautović...

45. mintu - Treća dobra prilika za Marka! Veliku grešku štopera Ukrajine Austrijanci nisu uspeli da pretvore u gol, pošto je Arnautović šutirao vrlo mlako i pravo u ruke golmana.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

18:43

Arnautović!

43. minut - Veliki promašaj najisturenijeg igrača Austrije. Imao je priliku da duplira prednost i tako praktično reši pitanje pobednika, ali je Marko Arnautović loše zahvatio loptu. Udarac fudbalera srpskog porekla otišao je pored gola...

18:34

Izmena!

32. minut - Strelac jedinog gola na meču Ukrajina-Austrija Kristof Baumgartner morao je da izađe iz igre zbog povrede. On je ustupio mesto Alesandru Šopfu koji će sada igrati u veznom redu Austrije.

18:26

GOOOOOOOOOOOOL - Memfis, 0:1!

25. minut - Fenomenalnu kontru Malena krunisao je golom Memfis Depaj, kom nije bilo teško da sa desetak metara plasira loptu u gol Severne Makedonije. Ovaj pogodak Holandije morao je da proverava VAR, jer je Goran Pandev oboren na drugom kraju terena, ali je na kraju pogodak priznat!

Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong

18:23

GOOOOOOOOOOL - Baumgartner, 0:1!

21. minut - Pripretili su Austrijanci iz kornera, još jednom, a Baumgartner je uspeo vrhom kopačke da sa peterca skrene loptu u gol! Bitan gol za prednost reprezentacije Austrije, ali je bitniji timovima koji se plaše da ni četiri boda neće biti dovoljna za prolaz.

18:16

Arnautović!

16. minut - Dobar pokušaj fudbalera srpskog porekla koji je propustio prethodni meč zbog suspenzije. Ipak, udarac je izblokiran, a Austrija dobila samo četvrti korner u dosadašnjem delu meča.

18:05

Navijači Ukrajine!

Jedna dama iz Ukrajine je na meč u Bukureštu dovela i svoje jednomesečno dete. Možda je beba prisustvovali istorijskom meču...

18:01

Počinjemo!

1. minut - Pratimo paralelno tekstualne prenose sa obe utakmice.

Severna Makedonija i Holandija igraju u Amsterdamu, dok se Ukrajinci i Austrijanci takmiče u Bukureštu!

17:08

Sastavi!

Reprezentacija Severne Makedonije:

Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardhi, Ademi - Tričkovski, Elmas, Trajkovski - Pandev

Reprezentacija Holandije:

Stekelenburg - Damfris, De Fraj, De Liht, Blind, Van Anholt - De Jong, Vajnaldum, Gravenberh - Depaj, Malen

17:04

Sastavi!

Reprezentacija Ukrajine:

Bušhan - Karavaev, Zabarni, Matvienko, Mikolenko - Sidorčuk - Jarmolenko, Šaparenko, Zinčenko, Malinovski - Jaremčuk

Reprezentacija Austrije:

Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba - Šlager, Lajmer, Grilič - Baumgartner, Sabicer - Arnautović

16:59

Dobar dan!

Danas na Evropskom prvenstvu u fudbalu pratimo rasplet u dve grupe. Prvo od 18:00 gledamo šta će se desiti u grupi C, gde je Holandija već obezbedila prvo mesto, a Severna Makedonija ispala sa turnira.

Tu će najviše pažnje privući oproštaj gorana Pandeva od nacionalnog tima, ali meč neće imati rezultatski značaj.

Mnogo bitniji je susret Ukrajine i Austrije, gde oba tima imaju po tri boda, a remi verovatno obe reprezentacije šalje u drugi krug!

Ukratko

  • Holandija je obezbedila prvo mesto
  • Severna Makedonija je eliminisana
  • Ukrajina i Austrija imaju po tri boda
učitaj još +