Fudbal

Šou na pripremama Zvezde, tri penala za pet minuta: Kanga pogodio za pobjedu, Babić kao Milunović!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda odigrala drugi meč na pripremama i savladala Aris

Izvor: Arena sport/screenshot/Mondo

Pripreme su u toku. Fudbaleri Crvene zvezde su jedva dočekali da počnu sa kontrolnim utakmicama pred start nove sezone.

Poslije lake pobjede u prvom meču protiv Gaka (4:0) crveno-bijeli su odigrali i drugi meč, protiv znatno ozbiljnijeg rivala i slavili su! Pobijedili su Aris - 2:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano uzbudljivo, svakako je najbolju šansu u tom dijelu imao mladi Krstović. U 20. minutu je izašao sam pred golmana, promašio je zicer, pa su na pauzu timovi otišli sa mirnim mrežama.

Drugo poluvreme bilo je znatno bolje i puno zanimljivih situacija. U 59. minutu je Babić pokazao da može da zamijeni Milunovića, bar kada su golovi u pitanju. Bio je najviši u skoku i donio prednost svom timu.

Nedugo poslije toga je Stanković promijenio skoro cijeli tim, od 65. minuta su sa terena izašli svi, osim golmana Popovića. A, onda je uslijedio pravi šou program.

U razmaku od pet minuta - tri penala! Da, dobro ste pročitali...

Degenek je u 76. minutu napravio faul na bivšem igraču Zvezde Mateu Garsiji. Upravo je on želio da postigne pogodak, ali je užasno izveo penal, poslao je loptu preko prečke što su navijači crveno-bijelih pozdravuli pjesmom sa tribina.

Samo što je meč nastavljen - novi penal. Sanogo je bio neoprezan u petercu, sudija je pokazao na "kreč", a za razliku od Garsije, Bertoglio je bio siguran izvođač. Ali, ni tu nije bio kraj.

U 81. minutu je Bakajoko fauliran u kaznenom prostoru grčkog tima. Kanga je namjestio loptu i poslao je u suprotnu stranu od golmana za trijumf Zvezde.

Zvezda še u Štegersbahu boraviti do 9. jula i odigraće ukupno četiri utakmice. Poslije Gaka i Arisa ih očekuju dueli sa Arđešom (5. jul) i na kraju sa Šturmom (8. jul).