Fudbal

Vječiti osvajač Lige Evrope ima novog golmana - čovjeka koji šutira penale!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde potpisao ugovor karijere!

Izvor: Twitter/SevillaFC_ENG/printscreen

Srpski golman Marko Dmitrović (29) novo je pojačanje Sevilje, jednog od najboljih španskih timova1

Nakon nekoliko impresivnih sezona u Eibaru, kojem je bio ključan čovjek u borbi za opstanak, vrijeme je za korak naprijed. Sada će sa Seviljom napadati trofeje, što klub iz Andaluzije prethodnih godina redovno radi.

 Zna se da je Sevilja dominantan tim u Ligi Evrope, što im je omiljeno takmičenje, ali će se naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona. U prethodnom španskom prvenstvu su bili odmah iza tri velikana španskog fudbala, veoma blizu samog vrha tabele, pa će dolazak Dmitrovića u Sevilju biti najkrupniji korak njegove karijere.

Srpski čuvar mreže je sa svojim novim klubom potpisao ugovor na četiri godine!

Podsjećamo, Marko Dmitrović je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, za koju nije debitovao, a fudbalski put bio mu je itekako zanimljiv. Preko mađarskog Ujpešta i engleskog Čarltona stigao je u Španiju. Poslije dvije sezone u Alkorkonu četiri godine je čuvao mrežu Eibara, a sada su na naplatu došle sve njegove maestralne odbrane.

O poštovanju koje je stekao u dresu Eibara govori i to da mu klub nije pravio nikakav problem kada je saopštio da će napustiti tim, a u prethodnoj sezoni mu je ukazana čast jer je dva puta na ligaškim mečevima šutirao penale. Ostvario je polovičan utisak i pored golmana Sevilje Bona je jedini čuvar mreže koji u prethodnoj sezoni postigao gol!

Dmitrović je redovan u reprezentaciji Srbije za koju je debitovao još 2017. godine i od tada je sakupio 18 nastupa.