DVOSTRUKI STRIJELAC

Zrinjski na krilima fenomenalnog Bilbije "uništio" Hajduk usred "Poljuda"! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Sjajni Banjalučanin za samo pet minuta dva puta zatresao mrežu Splićana.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Hajduk i Zrinjski odigrali su prijateljski meč na "Poljudu", a Mostarci, kojima je ovo bila generalna proba pred start nove sezone u Premijer ligi BiH, slavili su 3:1 (2:1).

Sjajna igra gostiju iznenadila je Splićane, a dva puta je za "plemiće" pogađao Nemanja Bilbija. 

HAJDUK - ZRINJSKI 1:3 (1:2)
/Eduok 39 - Bilbija 18, 23, Mašić 90+6/

Raspoloženi Banjalučanin prvo je u 18. minutu matirao Silića, da bi u 23. minutu "spakovao" još jednu loptu u mrežu domaćina.

Ipak, fudbaleri Hajduka uspjeli su da se probude nakon dva gola Bilbije i u finišu prvog dijela prepolove prednost rivala. U 39. minutu pogodio je Nigerijac Eduok.

Osim tri gola, isto toliko puta zatresao se i okvir gola. I tu je Zrinjski bio u prednosti 2:1. Za domaćina sreće nije imao Ljubičić, dok su stative za Zrinjski pogađali Jakovljević i Tičinović.

U nastavku su i jedan i drugi trener izvršili veliki broj izmjena, napadao je Hajduk, gosti su se znalački branili i odbranili. Rezultat se nije promijenio sve do sudijske nadoknade, kada su Mostarci postigli i treći gol.

Strijelac za konačnih 1:3 u 96. minutu bio je Mašić.

HAJDUK: Silić, Dimitrović, Simić, Eduok, Delova, Dijamantakos, Atanasov, Žairo, Dolček, Ćulebić, Ljubičić. Trener: Jens Gustafson.

ZRINJSKI: Kukić, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Barišić, Kamenar, Bašić, Tičinović, Juranović, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

(MONDO)