BRAVO!

Belgijanac Mile na golu Srbije! Piksijev poziv se ne odbija, odmah će igrati za "orlove"

Autor Dragan Šutvić

Talentovani golman koji je do sada nastupao za mlađe selekcije Belgije - oblači dres Srbije. Mile Svilar već od septembra!

Izvor: MN PRESS, Profimedia/Filipe Amorim/Global Images/Sipa USA

Fudbalska reprezentacija Srbije odlično je počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru i osvojila je sedam bodova u prva tri kola, a sada se polako okreće septembarskom ciklusu.

Očekuju je tri provjere (Katar, Luksemburg i Irska), a selektor Dragan Stojković spremio je nova iznenađenja na spisku. Isprobao je veliki broj igrača u kvalifikacijama, potom zvao novajlije i za azijsku turneju, dok bi novo ime trebalo da bude Mile Svilar!

U pitanju je talentovani golman koji je branio za mlađe selekcije Belgije, a koji ima srpski pasoš pošto mu je otac čuveni Ratko Svilar.

Dugo se već spominjalo da FSS želi da ga "prekomanduje", pregovori su trajali i trajali, a pošto selektor Belgije nema namjeru da ga pozove - Svilar će zaigrati za reprezentaciju Srbije i biti na Piksijevom septembarskom spisku, prenosi "Sport Klub".

Svilar je svojevremeno bio rekorder Lige šampiona kada je debitovao za Benfiku sa tek 18 godina i 52 dana, a pamti se i kiks protiv Junajteda kada ga je tješio Nemanja Matić.

Mladi golman rođen 1999. godine brani za rezervni tim Benfike, a ukoliko zaista bude na spisku Stojkovića - pojačaće konkurenciju Dmitroviću i Rajkoviću koji se bore za mesto "jedinice".

Tokom kvalifikacija u martu tu je bio i Đorđe Nikolić (Bazel), dok je na azijskoj turneji šansu dobio Marko Ilić (Kortrajk).