3 KANDIDATA!

Senzacija! Luka Jović dolazi da zamijeni Ronalda? Juventus sprema nasljednika CR7, Srbin iz Reala je na spisku želja!

Autor Dragan Šutvić

Sve su veće šanse da će Kristijano Ronaldo napustiti Juventus, a među igračima koji bi u tom slučaju mogli da stignu u Torino je i Luka Jović.

Izvor: Profimedia

Kako se bliži kraj prelaznog roka, tako postaje sve izvjesnije da bi Kristijano Ronaldo mogao da napusti Juventus i promijeni sredinu poslije tri godine.

Sve ide dotle da su u torinskom klubu već počeli da smišljaju ko bi mogao da zamijeni Portugalca, a jedno ime koje se pominje je - Luka Jović!

Reprezentativac Srbije i fudbaler Real Madrida konkuriše kao igrač koji se u italijanskim medijima spominje kao brza opcija Juventusa za slučaj da Ronaldo zaista napusti klub.

Žorž Mendeš je stigao u Torino da "završi" Ronaldu odlazak iz kluba, a zvijezdi Juventusa je već stigla bogata ponuda sa Ostrva. Ipak, problem je što Juve nema namjeru da pušta Ronalda bez obeštećenja i to je zapravo glavna tačka spoticanja.

Juventus želi da inkasira između 25.000.000 i 30.000.000 evra na ime transfera, a dok se taj problem ne riješi, italijanska "Gazeta" navodi da u klubu već imaju tri rezervne opcije za slučaj da Ronaldo ode.

Izvor: Profimedia

Prvi kandidat je Mauro Ikardi, koji nije u sjajnom položaju u Pari Sen Žermenu. Tamo je već gužva u napadu, Ikardi, a i Argentinac se često u prethodnim prelaznim rokovima pominjao kao meta Juventusa.

Na drugom mjestu na ovoj listi nalazi se Moise Ken, momak koji je nekada bio igrač Juventusa, pa otišao u Everton 2019. godine u transferu vrijednom 30.000.000 evra. U Engleskoj mu nije išlo sjajno, ali jeste na pozajmici u Pari Sen Žermenu.

Na kraju, najzanimljivija opcija za Juve iz perspektive ovdašnje publike jeste Luka Jović. Napadač Real Madrida ne dobija šansu na "Santijago Bernabeuu", jeste zaigrao u posljednjih deset minuta protiv Levantea, ali jasno je da je Karim Benzema i dalje "alfa i omega" u napadu ekipe Karla Anćelotija.

Pa da vidimo ko će biti najbliži dolasku u Juventus ukoliko Ronaldo zaista ode...