Fudbal

Zvezda dovodi beka do kraja prelaznog roka!

Autor Goran Arbutina

Možda ćemo vidjeti još jedno novo lice na stadionu ''Rajko Mitić''.

Izvor: MN Press/Profimedia

Crvena zvezda godinama muči muku sa lijevim bekovima, a rješenje bi moglo da stigne u posljednjim danima prelaznog roka koji u Srbiji traje duže nego u ostatku Evrope. Za sada su na radaru dvojica igrača, a srpski šampion bira.

Izbor su Milad Mohamadi (27) koji je slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Gentom i Frederik Andre Bjorkan (23), prenosi ''Mozzartsport''.

Prema pisanju ovog portala, crveno-bijeli su zainteresovani da Milanu Rodiću konačno pronađu adekvatnu zamjenu i time završe posao u ljetnom prelaznom roku.

Trenutno je Beogradu bliži Iranac Mohamadi, koji je prethodne sezone već odigrao dva meča protiv Zvezde. On je kao član Genta nastupio na oba meča u Ligi Evrope, odigrao svih 180 minuta, ali nije imao mnogo uspjeha jer su na kraju crveno-bijeli prošli u nokaut fazu takmičenja.

Milad Mohamadi je standardni reprezentativac svoje zemlje sa 37 nastupa, a na spisku je i za septembarske kvalifikacione mečeve. U Evropi je igrao za ruski Terek i pomenuti Gent, a odlikuje ga izuzetna brzina koja je apostrofirana kao jedan od glavnih nedostataka Stankovićevog tima.

Nju posjeduje i Frederik Andre Bjorkan koji je već debitovao za seniorsku reprezentaciju Norveške. Njemu ugovor ističe u decembru, pa Crvena zvezda smatra da ne bi bilo prevelikih problema oko otkupa ugovora i obeštećenja.

U Beograd bi stigao iz Bodo/Glimta, ekipe koja je prethodne sezone namučila Milan u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Već je sakupio 120 mečeva seniorskog fudbala, pa u Crvenoj zvezdi misle da se ne bi opekli kao u nekoliko prethodnih pokušaja da angažuju lijevog beka.

Ovog ljeta pričalo se o Kolumbijcu Mohiki koji nije stigao u klub, a kroz medije se provlačilo i ime Duška Tošića koji je nekada nastupao na mjestu lijevog beka. Ipak, ti pokušaji da se riješi problem bili su neuspješni...

Posljednji, a vjerovatno i najlošiji pokušaj, bio je Brazilac Žander koji je stigao iz kiparskog Pafosa. Momak koji je prinudno povučen sa lijevog krila na mesto u defanzivi crveno-bijele je koštao jednog evropskog proljeća, a karijera mu nakon srpskog tima ide nizbrdo.

Kao alternative Milanu Rodiću nisu uspjeli da se nametnu Aleksa Terzić, Stefan Hajdin, Marko Konatar i Uroš Blagojević, pa su uz lijevu stranu terena ''krpili'' Gobeljić, Gajić, Eraković i Degenek!