Fudbal

Englezi pripremaju "nagradu" za klubove! Stigli su podaci - samo sedam premijerligaša ima više od 50 posto vakcinisanih!

Autor Dragan Šutvić

"Razmišljamo koji je najbolji način da nagradimo sve one koji su svjesni opasnosti koje korona virus nosi sa sobom", ističe se u saoštenju Premijer lige

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rukovodstvo engleske Premijer lige otkrilo je da u 13 od 20 klubova elitnog ranga na Ostrvu ima manje od 50 posto vakcinisanih protiv korona virusa.

Zbog toga su odlučili da poduzmu određene mjere – i nagrade one koji pokažu najveći nivo svijesti u borbi protiv pandemije!

Kako prenosi Skaj sport, vrh Premijer lige oglasio se saopštenjem, u kojem se navodi da će liga "nagraditi klubove koji u svojim redovima budu imali najveći broj vakcinisanih", kako bi na vakcinaciju podstakla i one koji se još uvijek nisu odlučili na ovaj korak.

U saopštenju se dalje ističe da još uvijek nije odlučeno o kakvoj "nagradi" se radi, ali da ih je na to naveo veoma mali broj vakcinisanih igrača u klubovima koji nastupaju u najjačem engleskom fudbalskom rangu.

"Prema podacima kojima raspolažemo, samo sedam klubova ima više od 50 posto vakcinisanih i moramo tim povodom nešto da uradimo. Razmišljamo koji je najbolji način da nagradimo sve one koji su svjesni opasnosti koje korona virus nosi sa sobom. Jasno je da je potpuna vakcinacija ključna za Vladu i zdravstvene ustanove, u smislu ublažavanja mjera, pogotovo po pitanju putovanja van granica države", ističe se u saopštenju.

Prema istraživanju koje je sproveo Skaj sport, potpunu vakcinaciju je sproveo Vulverhemtpon, dok, na primjer, Brentford i Lids imaju više od 90 posto vakcinisanih.

Pojedini klubovi podvukli su da su učinili maksimalne napore da motivišu svoje članove da se vakcinišu, ali da je odluka o vakcinaciji stvar ličnog izbora, dok se neki još nisu oglasili zbog, kako su naveli, "povjerljivosti podataka".