Fudbal

Sjajne vijesti stižu za španske navijače: Od 1. oktobra stadioni ispunjeni u kompletnom kapacitetu!

Autor Dragan Šutvić

Od ove odluke za sada je izuzeta samo Katalonija

Izvor: Profimedia

Ministarstvo zdravlja Španije i rukovodstva autonomnih pokrajina (izuzev Katalonije) donijela su odluku da od prvog oktobra stadioni u ovoj zemlji budu otvoreni za navijače u maksimalnim kapacitetima!

Kako navodi Marka, na fudbalskim terenima tribine će moći da budu ispunjene do posljednjeg mjesta, dok će za dvoranske sportove važiti popunjenost do 80 posto.

Sa druge strane, i dalje će postojati određene procedure koje će morati da se poštuju, poput nošenja maski, stroge kontrole ulaza i zabrane unošenja hrane.

Tako će se, konretno govoreći, okršaj branioca titule Atletiko Madrida i Barselone, zakazan za predstoječi vikend, održati pred punim stadionom Vanda Metropolitano.

Sa druge strane, u Kataloniji će konačnu riječ dati Generalna direkcija za civilnu zaštitu (PROCICAT), koja je ranije donijela odluku o popunjenosti 60 posto stadiona.

Sljedeća domaća utakmica Barselone u Primeri, protiv Valensije, dolazi na 17. oktobar, sedam dana prije prvog El Klasika, koji će tako biti igran na Nou Kampu.