Fudbal

Šok i tuga u Palermu: Sin kontroverznog predsjednika kluba pronađen mrtav!

Autor Goran Arbutina

Tragedija u porodici nekadašnjeg prvog čovjeka Palerma.

Izvor: EPA/ROBERTO TEDESCHI

Tuga u porodici Zamparini.

Bivši predsjednik fudbalskog kluba Palermo Mauricio Zamparini doživio je porodičnu tragediju pošto je njegov najmlađi sin Armando (23) pronađen mrtav.

Armandovo tijelo pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu, gdje je najmlađi od petoro Zamparinijeve djece studirao.

Okolnosti ove tragedije još nisu saopštene, a italijanski “Il Mesađero” objavio je da su Mauricio I njegova supruga Laura Đordani na putu ka Londonu.

Fudbalski klub Palermo uputio je saučešće svom nekadašnjem predsjedniku i vlasniku.

"Predsjednik Dario Miri I cijela porodica Palermo su zajedno u užasnom boli koju je izazvala smrt Armanda, sina našeg nekadašnjeg predsjednika Mauricija Zamparinija. Uvijek ćemo pamtiti Armandinja kojeg smo upoznali i gledali ga kako raste. Njegovim roditeljima I porodici upućujemo naše iskreno saučešće", stoji u poruci fudbalskog kluba Palermo.

Mauricio Zamparini bio je na čelu Palerma od 2002. Do 2017. godine, a ostaće upamćen po čestim smjenama trenera.

U 15 godina promijenio je 40 trenera na klupi Palerma, a tokom njegovog mandata Palermo je ostvario najveće uspjehe I dva puta završavao na petom mjestu u Seriji A i igrao Ligu Evrope.

U februaru 2017. povukao se sa mjesta predsjednika, klub je uskoro ušao u finansijke problem, da bi tokom 2018. Zamparini prodao klub jednoj londonskoj kompaniji za simboličnih 10 evra.

Tagovi