Fudbal

Popović spasavao Zvezdu na Marakani: Crveno-bijeli se mučili, prelomili Ivanić i Kanga!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda uspjela da pobijedi Metalac u Superligi Srbije.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobijedila Metalac u Superligi (3:1) i nastavila potjeru za najvećim rivalom. Sada aktuelni šampion ima pet bodova i jednu utakmicu manje od Partizana, koji je nešto ranije trijumfovao u Kruševcu.

Do pobhede crveno-bijeli nisu stigli lako. Metalac je došao u Beograd da igra fudbal, a nekoliko ozbiljnih napada stavljali su na muke Zorana Popovića koji je ponovo bio među stativama.

Ipak, prvo je mrežu zatresla Zvezda. Filipo Falko se dobro snašao u kaznenom prostoru i akciju Gajića, Bena i Ivanića pretvorio u gol za 1:0! Taj pogodak kako da je previše opustio igrače Dejana Stankovića. Izgubili su ritam, nisu stvarali veliki broj šansi i kao da se u nekim trenucima vidio umor.

Iskoristili su to fudbaleri iz Gornjeg Milanovca, koji su nakon sjajne akcije po desnoj strani izjednačili. Strijelac je bio Filip Stuparević koji je glavom sa nekoliko metara pogodio mrežu. Za tako nešto imao je još prilika, ali je njegove ostale udarce zaustavljao Popović.

Izvor: MN PRESS

Golman koji je Zvezdinu mrežu sačuvao i u Bugarskoj večeras je ponovo bio na visini zadatka. U to se može uračunati i odbrana Stupareviću kod kontre nakon koje je ipak dosuđeno igranje rukom bivšeg napadača Votforda, ali se sudija oglasio tek nakon intervencije.

Zvezda, koja se dobar dio mučila, prelomila je rezultat tek u posljednjih pola sata. Prvo je Mirko Ivanić iskoristio sjajnu akciju Falka i Gajića na desnom boku, a sa nekoliko metara mu nije bilo teško da savlada mladog Maslarevića. Konačnih 3:1 postavio je Gelor Kanga u trećem minutu nadoknade, sa bijele tačke.

El Fardu Ben je oboren, Vasiljević je zbog toga dobio drugi žuti karton, a Gabonac je nakon gola publiku na stadionu ''počastio'' i sa dva salta! To postaje njegov zaštitni znak.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt