I TO URUGVAJU

Mesi postigao najbizarniji gol u karijeri - ovo je ludilo! Dao je 753 u životu, ali ovakav još nismo vidjeli (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Mesi daje golove i kada želi da asistira.

Izvor: Twitter/BeinSports/Screenshot

Leo Mesi je nedavno oborio rekord Pelea po broju golova u dresu reprezentacije, ali ne planira da se zaustavi na tome nego kad god ima šansu - želi da popravi svoj "skor" i dodatno se popravi na vječnoj listi.

Sa golom koji je prošle noći dao u pobjedi nad Urugvajom 3:0 (2:0), Mesi je zvanično došao do 80. pogotka u dresu reprezentacije Argentine, što je za sada dovoljno za peto mjesto svih vremena. Ono što je zanimljivo je na način na koji je došao do tog jubilarnog gola.

U 38. minutu krenuo je u svoj karakterističan prodor sa desne strane, s idejom ulaska u sredinu, potom je "podbo" loptu ka Niku Gonzalesu, a ona je prevarila golmana Fernanda Musleru.

Niti ju je dirao Gonzales, niti je Muslera uspio da je zaustavi, tako da se ona na bizaran način ušetala u gol.

Pogledajte!

Argentina je još do kraja poluvremena stigla do drugog pogotka preko Rodriga de Paula u 44. minutu, da bi i Lautaro Martinez pogodio u 62. na asistenciju Lo Selsa.

Bila je to više nego ubjedljiva pobjeda Argentine nad uvijek neugodnim Urugvajem, pa su "gaučosi" stigli do 22 boda iz deset mečeva i na korak su od plasmana u Katar. Za razliku od kvalifikacija za Rusiju, čini se da ovoga puta neće biti nikakve drame kod njih.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt