ODBRUSIO!

Salah je najbolji na svijetu: Jirgen Klop neće više da ćuti, Egipćanina ne cijene dovoljno!

Autor Milutin Vujičić

"Ko je bolji od njega?", upitao je Jirgen Klop.

Izvor: Profimedia

Liverpul je u prvom meču 8. kola Premijer lige prosto razbio Votford. Postigli su pet golova protiv tima Klaudija Ranijerija, a moglo je da ih bude i mnogo više...

Prva zvijezda meča bio je Firmino sa het-trikom, drugim u engleskom fudbalu, ali je sigurno najljepši postigao Mohamed Salah. Zaplesao je Egipćanin u 54. minutu i uspio da pored petorice igrača nađe prostor za udarac, a plasirani šut završio je u mreži nemoćnog Bena Forstera. Zaslužio je aplauze navijača, ali i pohvalu Jirgena Klopa.

Nijemac je bio oduševljen pogotkom Salaha, ali i njegovom formom koja je zaista samo u usponu. Prethodno je Salah blistao protiv Mančester sitija, a standardno "ubija" i protiv manjih klubova.

"Asistencija je bila odlična, a gol spektakularan. Vrhunski je igrač, svi to vidimo. Ko je bolji od njega? Ne moramo da pričamo o tome šta su Mesi i Ronaldo uradili za fudbal i koliko su bili dominantni", rekao je Klop i poentirao:

"Međutim, trenutno, Salah je najbolji fudbaler na svijetu".

Salah je inače jedan od 30 nominovanih za "Zlatnu loptu", ali malo ko ga ubraja u favorite za trofej. Više se priča o Žoržinju, Benzemi ili Mbapeu, međutim možda je i riječi Jirgena Klopa naterati druge da uvaže i igre Egipćanina o kome se nedovoljno priča.

Ove sezone Salah je već postigao 10 golova, a ima i četiri asistencije.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt