Fudbal

Potez Sarija uzburkao Italiju: Da li će Srbin zaigrati sa Musolinijem?

Autor Goran Arbutina

Praunuk fašističkog diktatora mogao bi već u nedjelju da zaigra u Seriji A sa Sergejom Milinković-Savićem!

Izvor: EPA/ANGELO CARCONI

Samo par dana nakon incidenta sa sokolarom Lacija koji je pozdravljao navijače podignutom rukom i vikao “Duče Duče Duče” u znak fašističkog diktatora Benita Musolinija iz Rima stiže vijest koja je ponovo uzburkala strasti u Italiji.

Klub čiji navijači su poznati po fašističkim stavovimam je suspendovao sokolara Huana Bernabea, međutim, ali sada se opet našao u nezgodnoj situaciji nakon poteza trenera Mauricija Sarija pred duel sa Veronom.

 Italijanski stručnjak suočen sa kratkim rosterom, posebno u odbrani gdje neće moći da računa na Frančeska Aćerbija I Luisa Felipea odlučio je da u prvi tim uvrsti Romana Florijanija Musolinija.

Prezime mladog osamnaestogodišnjeg fudbalera nije nikakva slučajnost jer je on praunuk Benita Musolinija.

Potomak fašističkog diktatora naći će se u protokolu za meč koji Sergej Milinković-Savić i njegovi saigrači u nedjelju igraju na Bentegodiju i ukoliko uđe s klupe upisaće debi u Seriji A.

Romano Florijani Musolini, koji je izabrao broj 44 na dresu, prve fudbalske korake napravio je u Romi, ali je 2016. prešao u omladinske selekcije Lacija.

Mladi fudbaler koji igra na poziciji desnog beka bio je i na pozajmici u amaterskom klubu Vigor Perkonti, a nakon današnjeg nastupa za U19 selekciju Lacija u Primaveri već sutra mogao bi da zaigra i za prvi tim.