Fudbal

Meaca konačno vidjela buduću zvijezdu: Argentinac za osam minuta uništio „zebre“!

Autor Goran Arbutina

Šampionu Italije počela da se isplaćuje investicija u napadača koji je stigao iz Lacija.

Izvor: EPA/MATTEO BAZZI

Hoakin Korea proteklog ljeta napustio je rimski Lacio i prešao u redove Intera, a nakon par mjeseci u kojima se dosta mučio s povredama konačno je zaigrao od starta i odmah bljesnuo.

Argentinski napadač, kojeg je Inter doveo na pozajmicu uz obavezu kupovine za 30 miliona evra, sa dva gola u nedjelju je donio šampionu Italije pobjedu 2:0 nad Udinezeom i tako počeo da isplaćuje uloženi novac.

Iako u prvih 45 minuta nije bilo golova, bio je to uzbudljiv meč, posebno u drugom poluvremenu kada su se redale prilike ispred oba gola, a dvije od njih Korea je riješio u razmaku u od samo osam minuta.

Blok Udinezea koji je odolijevao gotovo sat vremena probijen je poslije tačno sat vremena, a Korea je sve sam uradio - probio po lijevoj strani, „zalomio“ u sredinu i majstorski poslao loptu proed stative – 1:0.

Bio je to njegov prvi gol za Inter na Đuzepe Meaci, nakon dva postignuta u Veroni, a vrlo brzo uslijedio je još jedan, ovog puta poslije asistencije Damfrisa.

Nakon obavljenog posla Argentinac je pokupio aplauze i ustupio svoje mjesto Aleksisu Sančezu, ali se i bez njega rasplamsala borba u Milanu i prilike su sjevale na obje strane.

Na jednoj je Edin Džeko promašio nemoguće, kada je sa peterca pogodio golmana, a na drugoj strani uspio je Udineze i da smanji, međutim pogodak Deulofeua je ponipšten zbog prethodnog ofsajda njegovog saigrača.

Udineze je tako prekinuo nevjerovatnu seriju od četiri vezana remija, ali je prethodnom nizu od tri poraza sada dodao još jedan pa 11 bodova iz isto toliko mečeva ne djeluje ni malo obećavajuće.

Inter je treći sa 24 boda, ali je napravio odličnu uvertiru za naredne mečeve u kojima ga očekuju velika iskušenja i u Ligi šampiona i u Seriji A. „Neroazuri“ će prvo igrati u Ligi šampiona protiv Šerifa iz Tiraspolja i moraju ići na pobjedu kako bi prošli u nokaut fazu, a zatim slijede prvenstveni mečevi protiv Napolija i Milana, dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

SERIJA A, 11. KOLO

Inter - Udineze 2:0 (0:0)
/Korea 60, 68/

Od 15.00
Fiorentina - Specija
Đenova - Venecija
Sasuolo - Empoli
Salernitana - Napoli (18.00)
Roma - Milan (20.45)

ponedjeljak

Bolonja - Kaljari (20.45)

Odigrano u subotu

Atalanta - Lacio 2:2 (1:1)
/Zapata 45+1, 90+4 - Pedro 18, Imobile 74/

Verona - Juventus 2:1 (2:0)
/Simeone 11, 14 – Mekkeni 80/

Torino – Sampdorija 3:0 (1:0)
/Praet 17, Singo 52, Beloti 90+3/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi