Fudbal

Gotovo je! On će praviti moćni Njukasl: Potpisao je ugovor, opet će morati da stvara čuda i imaće veliki novac!

Autor Bojan Jakovljević

Definitivno je poznato kome je nova uprava povjerila zadatak da napravi tim za napad na trofeje.

Izvor: Profimedia

Zvanično je: Edi Hou (43) je novi menadžer Njukasla.

Engleski stručnjak koji je pravio spektakularne rezultate sa Bornmutom i uveo ga iz najnižeg ranga u Premijer ligu, potpisao je ugovor do 2024. godine sa "svrakama".

Iako je bilo nagađano da će nova uprava tražiti prvog menadžera u svojoj eri u inostranstvu, Njukasl se ipak opredijelio za domaćeg trenera. Hou nije imao posao od kada je prošlog ljeta završio drugi, osmogodišnji mandat u Bornmutu.

U međuvremenu je odbijao ponude Seltika, čekao pravu šansu i procijenio da je pravi izbor da dođe u Njukasl.

"Velika je čast da postanem glavni trener u klubu takve veličine i istorije kao što je Njukasl. Ovo je dan pun ponosa za mene i za moju porodicu i divna prilika, ali isto tako čeka nas veliki prosao i jedva čekam da odem u trening-centar da radim sa igračima", rekao je on,

Hou je zahvalio vlasnicima kluba na ukazanoj prilici.

Amanda Stejvli, suvlasnica Njukasla, rekla je da su svi u rukovodstvu ostali impresionirani Houom tokom strogog biranja kandidata.

"On je pravi izbor za ono što bi trebalo da napravimo. Oduševljeni smo jer ćemo dočekati Edija i njegove saradnike na Sent Džejms Parku i jer ćemo raditi zajedno da ostvarimo naše zajedničke ambicije", rekla je ona.

Njukasl je definitivno počeo novu eru.

Tagovi