Fudbal

Ljubimac navijača Sarajeva poslije devet godina opet na Koševu: Utisci su odlični, kao da sam kod kuće!

Autor Dragan Šutvić

Asmir Suljić se vratio u redove aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajebo pravi izuzetno respektabilan tim za nastavak takmičenja u m:tel Premijer ligi i Kupu BiH.

U klub je stigao Adnan Šećerović, kojem će bordo klub biti šesti u bh. eliti, a na Koševo su se vratili Nihad Mujakić i Asmir Suljić.

Krilni napadač se u ekipu vratio iz mađarskog Diosđera, čiji član je bio u proteklih godinu dana, a prvi mandat u dresu aktuelnog osvajača Kupa BiH trajao mu je od ljeta 2010. do ljeta 2013. godine.

Za to vrijeme, za Sarajevo je odigrao 94 utakmice i postigao 15 golova, čemu je dodao i 16 asistencija.

Osim Diosđera i Sarajeva, Suljić je tokom karijere još igrao za Ujpešt, Videoton, Olimpiju Ljubljana, Zaglebje i Makabi Petah Tikva.

"Nakon skoro deset godina ponovo sam tu i utisci su odlični. Saigrači su me prihvatili na najbolji mogući način. Osjećam se spremno, nadam se da će pripreme proći u najboljem redu i da ćemo ostvariti ono što smo zacrtali. Iskustvo koje sam stekao vani biće od velike pomoći u Premijer ligi. Svi znamo da je ova liga jedna od težih za igrati i ja se nadam da ću moći da pomognem ekipi na što bolji način i u što većem broju utakmica", rekao je Suljić, istakavši da je ogromna razlika između Sarajeva za koje je nastupao od 2010. do 2013. godine i sada.

"Prije svega imamo ovaj Trening centar u Butmiru, te terene koji su na raspolaganju kako prvoj ekipi, tako i mlađim kategorijama. Sve je na nekom boljem i većem nivou i težimo ka tom evropskom nivou i nadam se da ćemo iz dana u dan i iz godine u godinu biti samo bolji."

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Navodi Suljić da mu je bilo lako da se uklopi u ekipu.

"Poznajem dosta igrača, a sa nekima od njim sam igrao i ranije. Dupovac je tu već dugo godina, bio mi je i cimer, vidjećemo da li će i sada biti tako. Napustio sam Sarajevo, ali ipak sam pratio svoj klub svih ovih godina, tako da znam većinu igrača. Prihvatili su me svi na najbolji mogući način, adaptacije nije ni bilo jer se ja osjećam kao kod kuće."

Koliki su dometi kluba u polusezoni koja predstoji?

"Prva polusezona nije završena kako je planirano. Ciljevi Sarajeva su uvijek najveći i mi ćemo u ovoj polusezoni pokušati da izborimo Evropu i osvojimo trofej Kupa. Što se tiče mojih partija, nadam se da ću biti na nivou, vratio sam se ovdje da pomognem Sarajevu i pružim što bolje partije."