DA SE SMRZNEŠ!

Otkriveno! Vlahović je Juventus koštao čak 154.600.000 evra: Isplivali svi detalji ugovora, ali nije najplaćeniji Srbin!

Autor Nebojša Šatara

Dušan Vlahović će lijepo zaraditi u Juventusu.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Dušan Vlahović potpisao je na 22. rođendan ugovor sa Juventusom do jula 2026. Srbin je danas prošao ljekarske preglede i spektakularnom najavom predstavljen je kao nasljednik Kristijana Ronalda čiji broj je uzeo, a čiji odlazak je poremetio "staru damu".

Vlahović je nakon 20 golova tokom jeseni zaslužio da ponese titulu trećeg najskupljeg "zimskog" pojačanja svih vremena, dok je sada poznato i koliko je cijeli posao koštao Juventus.

Prvobitno se spekulisalo o 60, pa 65, 68, 75 miliona evra, ali je više i od toga objavio je italijanski novinar Fabricio Romano.

Čitav posao oko Dušana Vlahovića koštaće Juventus čak 154.600.000 evra u naredne četiri i po godine, ako ne bude povećanja plate u međuvremenu. Ako bude igrao u Juventusu - nema sumnje da će biti još interesovanja za njega, pa će "stara dama" morati da koriguje njegovu platu.

Od tih 130 miliona evra, Fiorentini će pripasti garantovanih 70 koje će biti isplaćene u tri rate. Mogu da zarade još 10 miliona od Vlahovića, ako bude dobro igrao i ispunjavao bonuse za broj utakmica, golova i osvojenih trofeja.

Juventus je morao da plati još 11,6 miliona evra agentima Dušana Vlahovića koji su posredovali u cijelom poslu, dok će srpski napadač godišnje zarađivati 14 miliona evra (ukupno 63), odnosno nakon odbijanja poreza koji je 50% u Italiji upola manje, preciznije 7.000.000.

To znači da će pred ljeto 2026. godine na svoj računu imati 31.500.000 evra zarađenih od Juventusa, opet ako ne bude nekih promjena, što će se vrlo vjerovatno desiti.

Po svemu sudeći Vlahović postaje najskuplji srpski fudbaler, ali pitanje je da li i najplaćeniji. Real Madrid "krije" plate svojih zaposlenih, a spekulisalo se da Luka Jović na godišnjem nivou inkasira 10 miliona evra, što do sada nije zvanično potvrđeno iz kluba.

Podsjetimo, kada se Vlahoviću završi ugovor sa Juventusom imaće samo 26 godina...

(MONDO)