ALEGRI JE ZNAO

Vlahović daje gol na debiju u Ligi šampiona? On je "progledao" otkad igra uz Srbina - Rekao mi je da će biti tako!

Autor Haris Krhalić

Alvaro Morata otkriva šta mu je Maks Alegri rekao o dolasku Vlahovića u Juventus i usput hvali mlađeg kolegu.

Izvor: Profimedia/Insidefoto/Sipa USA/Federico Tardito

Fudbaleri Juventusa spremaju se za utorak i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Viljareala, na meču na kojem će Dušan Vlahović debitovati u najjačem evropskom takmičenju.

Srpski golgeter će zaigrati u napadu Juventusa uz Alvara Morata, a upravo Španac pred taj susret hvali nekadašnjeg napadača Partizana.

Morata je protekle zime bio pominjan kao moguće pojačanje Barselone, ali je na nagovor trenera Masimilijana Alegrija, odlučio da ipak ostane u Torinu.

"Alegri je odigrao krucijalnu ulogu. Uvijek sam osjećao njegovu podršku. On poznaje moje kvalitete i mane, rekao mi je da mi vjeruje, a sada moram da se borim da to povjerenje opravdam", rekao je Morata, koji od sredine decembra još nije uspio da zatrese mreže u Seriji A.

On se potom dotakao i Dušana Vlahovića.

"Razgovarali smo i tokom prelaznog roka, o idejama i tome kako on vidi tim. Rekao mi je da će Dušanov dolazak imati izuzetno važan uticaj na moju igru i tako je i bilo. Da se ja pitam, zauvijek bih ostao ovdje u Juventusu."

"Stara dama" se osim Vlahovićem pojačala i Denisom Zakarijom, zbog čega je Morata zadovoljan.

"Vlahović i Zakarija su unijeli entuzijazam u ekipu. Dušan je vrlo mlad i velika karijera je pred njim. Uklopio se, dobar je na terenu i uz malo sreće sutra bi mogao da postigne svoj prvijenac u Ligi šampiona."

Morata je i dalje igrač Atletiko Madrida na pozajmici u Juventusu, ostaje da se vidi hoće li se italijanski gigant na ljeto odlučiti da ga otkupi, ali ako se Španac pita, jasno je da bi on volio da se to dogodi.