Najbolji!

Vlahović je rekorder - zbog dva meča Ukrajinca iz 2014. godine!

Autor Goran Arbutina

Srpski napadač je oborio rezultat Nijemca, a Ukrajinac ispada iz konkurencije zbog podatka koji su mnogi zaboravili.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Dušan Vlahović pogodio je mrežu Viljareala poslije samo 33 sekunde, na svom debiju u Ligi šampiona. Odmah su se pojavili podaci kako on nije debitant koji je najbrže zatresao mrežu u ovom takmičenju - ali to nije tačno!

Po nekim informacijama rekorder je Jevgen Konopljanka, koji je 15. septembra 2017. godine postigao gol za Sevilju protiv Borusije iz Menhengladbaha. To se desilo samo 19 sekundi nakon što je ušao u igru, ali...

Ukrajinski fudbaler je prije toga imao dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Kao fudbaler Dnjipra, Konopljanka je odigrao oba meča trećeg kola kvalifikacija protiv Kopenhagena. Na jednom od ta dva susreta bio je i kapiten, pa se ne može reći da je bio debitant u samom takmičenju.

Za razliku od njega, Dušan Vlahović nije imao nikakvog iskustva u evropskoj eliti prije nego što je večeras istrčao na teren stadiona "La Keramika". Jedini evropski meč u njegovoj karijeri je duel Partizana i Zaglebja iz Lubina, kada je na terenu proveo posljednjih 20 minuta revanša i produžetke.

Prisjetite se tog meča:

Tako je Vlahović oborio rezultat Andreasa Melera, koji je pogodio u 37. sekundi za Borusiju iz Dortmunda protiv Juventusa, tima za koji je igrao sezonu ranije. 

Ovako je Vlahović večeras dao gol:

On je iskoristio neopreznost dvojice defanzivaca i već na samom početku meča uspio da ih prevari. Kada je stigao do pozicije za udarac, šutem slabijom desnom nogom poslao je loptu u suprotan ugao.

Pogledajte pogodak srpskog fudbalera:

Gol Vlahovića posle 33 sekunde
Izvor: YouTube/Arena sport TV