Zaustavimo rat zajedno!

Ševčenko se oglasio na "Derbiju dela Madonina": Narod Ukrajine želi mir!

Autor Nebojša Šatara

Legenda Milana Andrij Ševčenko pročitao je videoporuku prije početka polufinala Kopa Italije u kojem je pozvao na mir u Ukrajini

Izvor: Ettore Ferrari / POOL/EPA POOL

Pred start prvog polufinala Kopa Italije između Milana i Intera, upućene su mirovne poruke za Ukrajinu od strane fudbalera oba milanska kluba.

Milan, koji je formalni domaćin u gradskom derbiju, podijelio je karte sa ukrajinskom zastavom i natpisom "Mir", a na zagrijavanju su "rosoneri" nosili majice sa istim dizajnom.

Umjesto pojedinačnih timskih fotografija, obje ekipe i sudije su se izmiješali i stali iza transparenta na kojem je takođe pozvano na mir u Ukrajini.

Prije samog početka na velikim ekranima na "San Siru" puštena je video poruka s legendom "rosonera", koji je bio ogrnut ukrajinskom zastavom.

"Dragi italijanski prijatelji, molim vas sa 'San Sira' da date svoju podršku miru u Ukrajini. Ukrajinski narod želi mir, jer u miru ne postoje granice, ono što nas spaja mora biti jače od onoga što nas dijeli. Zaustavimo ovaj rat zajedno. Sve vas grlim", rekao je bivši ukrajinski napadač i trener.

(mondo.ba)