Nestvarno!

Brazilski selektor šokirao novinare - "Igra lošije? Ne znam, ne gledam": Pitali ga za igrača Reala, on ostao bez riječi!

Autor Haris Krhalić

Tite nema vremena da gleda mečeve Real Madrida, iako petorica brazilskih fudbalera igraju za taj tim!

Izvor: Profimedia

Selektor Kameruna Rigobert Song ne zna nijednog srpskog fubalera, Brazilci su pomiješali dvojicu rerezentativaca Srbije, a selektor njihove reprezentacije ne prati čak ni svoje igrače. U intervjuu za špansku Marku selektor Brazila Tite šokirao je javnost svojom izjavom.

On je govorio o fudbalerima koje ima na raspolaganju, a čak petorica potencijalnih reprezentativaca igraju za Real Madrid. Ipak, Tite ne prati utakmice tog kluba!

Iako bi na djelu mogao da vidi šta rade Eder Militao, Marselo, Kazemiro, Rodrigo i Vinisijus Žunior, selektor Brazila nije baš posvećen gledanju mečeva giganta iz Madrida. To je iznenadilo i španske novinare koji su željeli da pričaju o nješto slabijoj sezoni defanzivnog veznog igrača - Kazemira.

"Stvarno igra lošije? Ne pratim Real, ne gledam sve njihove utakmice. Verujem vašoj proceni. U reprezentaciji je na visokom nivou", rekao je selektor.

Tite je objasnio i da su Militao i Vinisijus izuzetno napredovali od kako su u Real Madridu, pa da može da osloni na njih dvojicu kada su na terenu. Posebno je pohvale sipao na račun mladog ofanzivca, o kojem je pričao i sa Anćelotijem.

"Napredovao je u Madridu u posljednje dvije godine, još bolje igra u državnom timu, ali nije bio redovan. Bio mu je potreban određeni period da se adaptira. Sada izgleda bolje, izgubio je na kilaži, a pričao sam i sa Ančelotijem o tome kako ga koristi u Madridu, da bi te igre prenio i u reprezentaciju. Pričali smo o raznim napadačkim situacijama, jedan na jedan situacijama, kreativnom procesu. Sjajna je stvar kada dva trenera razmenjuju mišljenja i žele samo najbolje igraču", pojasnio je selektor.

Podsjećamo, Brazil će biti jedan od tri protivnika Srbije u grupnoj fazi. Pored te dve ekipe u grupi će se naći i Švajcarska i Kamerun.

Tagovi