Pogledajte

Kakva bomba u Novom Sadu! "Karađorđe" eksplodirao zbog čudesnog gola Maksimovića (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Sjajan pogodak iskusnog veziste. Šest godina je prošlo od njegovog prethodnog gola!

Izvor: TV Arenasport/Screenshot

Vojvodina je pobijedila Napredak 2:0 (0:0) u Novom Sadu, a i tu utakmicu i čitavo prvo kolo plej-ofa obilježio je fenomenalan gol veziste "lala" Novice Maksimovića (34). Poslije kornera za njegov tim u 76. minutu, bio je na pravom mjestu na oko 20 metara od gola, odakle je perfektno zahvatio loptu i savladao golmana Kruševljana Nikolu Vasiljevića.

"Bombarder iz Crvenke" posljednji put je dao gol u Superligi još u maju 2015, kada je igrao za Spartak iz Subotice. Ipak, ovo je vjerovatno najljepši gol koji je postigao u karijeri! Na stadionu je bilo oko 1.000 ljudi, ali buka poslije ovog pogotka bila je jaka kao da je mnogo više gledalaca na "Karađorđu". Pogledajte:

Vojvodina je ostvarila drugi vezani trijumf i stabilizovala je rezultate poslije serije od šest poraza u nizu, tokom koje je otišao trener Slavoljub Đorđević i zamijenio ga Dragan Radojičić. Novosađani će u srijedu gostovati Voždovcu, pa će igrati u Nišu protiv Radničkog, a onda ih očekuju uzastopne utakmice protiv "vječitih". Crvena zvezda gostuje u Novom Sadu 1. maja, a Partizan će dočekati Vojvodinu 7. maja. U posljednjem kolu, "lale" će dočekati Čukarički.

Uz borbu u Superligi, Vojvodina se i dalje takmiči u Kupu Srbije i u utorak će saznati ime rivala u polufinalu, na žrijebu na kojem će biti i Crvena zvezda, Partizan i Novi Pazar.

Vojvodina: Rockov – Jeličić (od 74. Novevski), Kovačević, Stevanović, Đorđević – Topić (od 67. Nešković), Maksimović – Vukadinović (od 83. Busnić), Zukić (od 46. Bastajić), V. Simić – Matić (od 67. Vukčević).

Napredak: Vasiljević – S. Jovanović, Kerkez, Mladenović (od 81. Džugurdić), Kočić (od 39. Ivanić) – Mršić, Spremo, Stevanović, Krstić – Đ. Jovanović (od 61. Marjanović), Melunović (od 81. Kunić).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!