Fudbal

"Utakmica koja određuje tok prvenstva!" Krupa u derbiju gostuje Zvijezdu 09 - Puni smo samopouzdanja!

Autor Dragan Šutvić

Tim iz kanjona Vrbasa biće na velikom ispitu.

Izvor: Promo/FK Krupa

Derbi 24. kola m:tel Prve lige Republike Srpske odigraće u subotu od 16.30 časova Zvijezda 09 i Krupa.

Tim iz etno-sela Stanišići trenutno je četvrtoplasirani na tabeli uz 51 bod, pet manje od ekipe iz kanjona Vrbasa koja se "šepuri" na prvom mjestu, pa je subotnji duel od ogromnog značaja i za jedne i za druge.

"Radi se o ekipi koja je znatno promijenila sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Ekipa koja je puna iskusnih igrača koji imaju internacionalno iskustvo i rezultati koji pružaju u ovoj polusezoni, pokazuju da su oni takođe jedni od glavnih precedenata na titulu. Mi smo puni samopouzdanja, slavili smo u posljednjoj utakmici i pokušaćemo da kroz jednu organizovanu igru dođemo do pozitivnog rezultata a to su svakako i pobjeda i neriješen rezultat", istakao je strateg Krupe Vladimir Ilić u najavi utakmice.

Mladi napadač Krupe Džafo Hadžić ove sezone je odigrao 13 mečeva u prvoligaškom takmičenju i uknjižio pet pogodaka. Sjajne brojke ima i u juniorskoj Premijer ligi BiH, gdje je na 14 utakmica poentirao osam puta.

"Ova utakmica će definitivno odrediti dalji tok prvenstva pa je zbog toga za nas možda i najvažnija utakmica druge polusezone. Imali smo nakon dužeg vremena čitavu radnu sedmicu da se spremimo za važan susret, pa očekujem jako tvrdu i kvalitetnu utakmicu. Mi iza sebe imamo vrlo dobre rezultate i prvo mjesto na tabeli, te s pravom, iz dobrog rada i atmosfere idemo u Bijeljinu po bodove", poručio je Hadžić.

Drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada u ovom kolu će ugostiti Tekstilac, dok će dobojska Sloga, koja se nalazi na trećem mjestu, biti domaćin Slaviji.

M:TEL PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 24. kolo

Subota:

Drina – Željezničar Sport tim

Podrinje – Borac

Ljubić – Alfa Modriča

Sloga – Slavija

Omarska – Kozara

Zvijezda 09 – Krupa

Sloboda – Tekstilac (16.30)

Odigrano u srijedu:

Sutjeska – Budućnost 3:0 (1:0)
/Rašević 7, N. Mojović 82, Radović 87/

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt