Fudbal

Kraj poslije 18 godina! Kjelini 1. juna igra posljednji meč za Italiju - na mjestu gdje je doživio vrhunac karijere!

Autor Dragan Šutvić

Đorđo Kjelini će posljednju utakmicu u italijanskom dresu odigrati na Vembliju, gdje je prošle godine osvojio titulu evropskog šampiona.

Izvor: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Za Italiju je odigrao debitovao u novembru 2004. godine i od tada je u dresu "azura" odigrao 116 utakmica.

Sada je došlo vrijeme za oproštaj!

Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini oprostiće se od igranja za nacionalni tim na Vembliju, u prijateljskoj utakmici sa selekcijom Argentine.

"Oprostiću se od reprezentacije na Vembliju. To je mjesto gdje sam doživio vrhunac karijere kada sam postao evropski šampion sa Italijom", rekao je Kjelini, koji je prošle godine sa "azurima" na kultnom stadionu u finalu prvenstva Evrope trijumfovao nad Engleskom.

Aktuelni vladar Starog kontinenta nije uspio da se kvalifikacuje na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kataru. U polufinalu plej-ofa Italija je doživjela senzacionalan poraz u Palermu od Sjeverne Makedonije (0:1), pa je Kjelini odlučio da kaže "zbogom" državnom timu.

Osim evropske titule, Kjelini je sa Italijanima igrao finale prvenstva Evrope 2012. godine, kada je tadašnja selekcija poražena od Španije.
Takođe, ima i dva treća mjesta – u drugoj sezoni Lige nacija (2020-2021) i na FIFA Kupu Konfederacija (2013).

Po broju nastupa za Italiju dijeli peto mjesto na vječnoj listi sa Andreom Pirlom. Ispred ovog dvojca samo su Đanluiđi Bufon (176), Fabio Kanavaro (136), Paolo Maldini (126) i Danijele de Rosi (117).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)