Fudbal

De Laurentis odlučio koga će prodati – Napoli ili Bari!

Autor Goran Arbutina

Ukoliko uspije plan kontroverznog predsjednika Napolija da i svoj drugi klub, Bari uvede u Seriju A, moraće da proda jedan, a odlučio je i koji će to biti.

Izvor: Profimedia/Alfredo Falcone - LaPresse

Fudbaleri Barija proteklog vikenda proslavili su ulazak u Seriju B i tako napravili još jedan korak ka povratku u Seriju A, što je plan njegovog vlasnika, Aurelija De Laurentisa.

Vlasnik i predsjednik Napolija preuzeo je Bari nakon bankrota i krenuo u sezoni 2018/19 sa sna, iz Serije D, uz obećanje da će ga vratiti u Seriju A.

Nakon promocije prvu u Seriju C, Bari se plasirao u Seriju B, međutim, ukoliko naredne sezone ostvari svoje ambicije i vrati se u elitni rang De Laurentis koji je u međuvremeno na čelo kluba postavio svog sina Luiđija, naći će se u problemina.

Prema italijanskim propisima nije dozvoljeno da jedan vlasnik posjeduje dva kluba u Seriji A, pa će kontroverzni predsjednik Napolija morati da proda jedan klub, a on je već odlučio i koji će to biti.

"Bari ima zanimljive navijače, a moj sin Luiđi sa njima je napravio veliki posao. Postoji pravilo Fudbalskog saveza Italije sa kojim se ne slažem, čak i UEFA dozvoljava da otac i sin imaju dva kluba koji se takmiče u evropskim takmičenjima. Ukoliko ova autoritativna odluka Gravine (Gabrijele, predsjednik saveza, op.a.) stane na snazi i naše žalbe ne budu uvažene Bari će biti prodan. Učinićemo sve da ga uvedemo u Seriju A gdje on zaslužuje da bude, jer ima 1,2 miliona nacijača. Mnogi klubovi u Seriji A nemaju toliko navijača, a gledajući posjetu na stadionu oni su osmi najveći klub u Italiji", rekao je De Laurentis.

Ukoliko De Laurentis vrati Bari nakon bankrota u Seriju A biće to drugi klub sa kojim je to uspio, pošto je 2004. preuzeo Napoli i vratio ga u sam vrh italijanskog fudbala.