Fudbal

Sloga, Sloboda i Zvijezda 09 dobili licence, Krupa bez Premijer lige BIH!

Autor Goran Arbutina

Konačnu odluku o tome ko će iz Republike Srpske naredne sezone u Premijer ligu BIH donijeće Izvršni odbor FSRS u petak.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sloga Doboj, Sloboda iz Novog Grada i Zvijezda 09 dobili su licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, odlučeno je na današnjoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje FSBIH.

Ovu vijest potvrdila je i Sloga na svojoj facebook stranici.

"Prvostepena komisija za licenciranje FSBiH je na današnjem zasjedanju izdala licencu FK Sloga Doboj za nastup u Premijer ligi BiH, sad je red na nas. Ispunili smo sve tražene kriterijume od finansija, infrastukure, pravnih pa do sportskih i administrativnih", saopštili su, između ostalog, iz Sloge.

Uprkos osvojenoj šampionskoj kruni u Prvoj ligi RS Krupa naredne sezone neće igrati u Premijer ligi BIH, jer nije dobila licencu.

Klub iz kanjona Vrbasa jedan je od rijetkih klubova u BIH koji nemaju dugovanja prema igračima, dobavljačima, pa ni poreskoj upravi, ali nije dobio licencu jer stadion u Krupi ne posjeduje reflektore.

"Predali smo svu dokumentaciju, ispunili smo skoro sve uslove, klub smo za koji se zna da nema nikakvih dugovanja i smatram da zaslužujemo da budemo u Premijer ligi BIH, ali poštovaćemo svaku odluku saveza“, rekao je u kratkoj izjavi potpredsjednik Krupe, Dragomir Ilić.

Konačnu odluku o tome da li će Sloga, Sloboda ili Zvijezda 09 sljedeće sezone igrati umjesto Krupe u Premijer ligi BiH donijeće Izvršni odbor u petak.