OTIŠAO

Rajan Gigs napustio reprezentaciju: Zbog navodnog napada na suprugu, neće voditi Vels na Mundijalu u Kataru

Autor Bojan Jakovljević

Legendarni fudbaler Mančester junajteda odlučio je da odstupi sa selektorske funkcije.

Izvor: Shutterstock

"Odlazim sa pozicije selektora reprezentacije Velsa. Bila mi je čast i privilegija da vodim ovaj tim."

Ovim riječima Rajan Gigs oprostio se od klupe reprezentacije Velsa, sa kojom neće putovati na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Legendarni fudbaler Mančester junajteda ustupio je svoju poziciju pomoćniku Robu Pejdžu još 2020. godine, kada je uhapšen zbog navodnog napada na suprugu.

Pejdž je kroz baraž uspio da odvede Vels na Mundijal savladavši Ukrajinu, očekivalo se da bi možda Gigs mogao da se vrati na selektorsko mjesto, ali to se definitivno neće desiti, potvrdio je ugledni italijanski novinar Fabricio Romano.

S obzirom da je Gigs tvrdio da je nevin, što će pokušati da dokaže na sudu, nije želio da kompletan proces utiče na njegove izabranike, pa je odlučio da odstupi sa selektorskog mjesta.

Pomenuto suđenje trebalo je da bude održano u januaru, ali je prolongirano za avgust, zbog čega Gigs nije želio da remeti pripreme nacionalnog tima.

Podsjetimo, krajem 2020. godine Gigs je uhapšen zbog sumnje da je napao suprugu i njenu sestru, poslije čega je odlučio da se povuče iz reprezentacije, a naslijedio ga je Pejdž.

On je uspješno okončao kvalifikacije u grupi sa Belgijom, Češkom, Estonijom i Bjelorusijom, na drugom mjestu, a u baražu je Vels bio bolji od Austrije, a zatim i Ukrajine.