Fudbal

Holand je otišao iz Borusije - ko će ga zamijeniti! Prvi pik je rekorder Lige šampiona i saigrač Dušana Tadića!

Autor Dragan Šutvić

Sebastijan Ale želja je "milionera" iz Dortmunda.

Izvor: Profimedia

Norveški superstar Erling Braut Holand napustio je na kraju sezone tabor Borusije Dortmund, te će od naredne sezone biti glavna uzdanica u napadu Mančester sitija.

"Milioneri" su od ovog transfera prihodovali 60 miliona evra, a prema najnovijim informacijama, Norvežanina bi u dresu slavnog njemačkog kluba trebalo da zamijeni Sebastijan Ale!

Napadač iz Obale Slonovače, koji će sutra proslaviti 28. rođendan, pažnju na sebe privukao je na debiju za Ajaks u Ligi šampiona.

Polovinom septembra prošle godine, u duelu sa Sportingom (5:1), Ale je postigao čak četiri gola, te postao prvi igrač u elitnom evropskom takmičenju još od Mara van Bastena i 1992. godine koji je uspio da četiri puta zatrese mrežu u svom prvom meču.

Samo 13 dana, poentirao je i protiv Bešiktaša, te postao jedini igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao pet pogodaka u prve dvije utakmice.

Uspio je da postigne bar po gol i na preostala četiri duela, pa je izhjednačio poduhvat Kristijana Ronalda iz sezone 2017-18, koji je takođe bio strijelac na svih šest mečeva grupne faze.

U dresu "kopljanika" iz Amsterdama, sa kojima ima ugovor do kraja juna 2015. godine, odigrao je 66 utakmica i postigao čak 47 golova, a prošle sezone je sa 21 golom bio najbolji strijelac prvenstva Holandije.

Sjajne brojke bilježio je i kao član Utrehta (51 gol na 98 utakmica), Ajntrahta (33 gola na 77 utakmica)...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)