ZAR TOLIKO!?

Isplivale plate fudbalera - evo 10 najplaćenijih!

Autor Milutin Vujičić

Nevjerovatno je koliki novac PSŽ izdvaja za svoj napad koji se nije čak ni uklopio.

Izvor: Profimedia/Jean Catuffe/DPPI/LM

Godinama su se na vrhu liste najplaćenijih igrača svijeta smjenjivali Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, povremeno bi ih nadmašio neki od fudbalera koji se dobro "prodaju" u Kinu, međutim novi apsolutni vladar je Kilijan Mbape koji je nedavno potpisao novi ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Njemački list "Bild" objavio je listu deset najplaćenijih igrača današnjice, a ubjedljivo prvo mjesto zauzeo je upravo Mbape koji je od PSŽ-a dobio nevjerovatan ugovor.

Dugo se šuškalo kolika je zaista Mbapeova zarada, a ako je vjerovati "Bildu" - samo nedeljno od Parižana zarađuje nevjjjerovatnih 1,6 miliona evra. Da, dobro ste pročitali... To bi značilo da za godinu dana zaradi 83 miliona evra, što je najveći ugovor koji je neko imao u istoriji fudbala.

Na drugom mjestu je Mesi koji sedmično dobija 1,1 milion evra, dok TOP3 "zaokružuje" Nejmar sa 703.000 evra. Dakle, PSŽ za napad, koji nije naročito "legao", daje preko tri miliona evra.

Novi četvrti najplaćeniji je Mohamed Salah, koji je nedavno produžio vjernost Liverpulu za 464.000 evra sedmično, a potom slijede Kristijano Ronaldo (Junajted) i Kevin de Brujne (Siti) sa po 20 hiljada manje, s tim da ostaje da vidimo gdje će Portugalac dobijati taj novac sljedeće sezone jer hoće da napusti "Old Traford".

Sedmo mjesto dijele Erling Holand i David de Hea sa 435 hiljada evra, a najplaćenijih deset zaokružuju Antoan Grizman i Robert Levandovski sa oko 400.000 evra.

Šta vi mislite, ko je preplaćen od njih?

Tagovi