Fudbal

Tuzla siti na "Grbavici" ovjerava plasman u drugo kolo Konferencijske lige: Da budemo mirniji nego u prvoj utakmici!

Autor Dragan Šutvić

Tim Tuzla sitija ugostiće u Sarajevu ekipu Tre Penea u revanšu prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Izvor: Promo/FK Tuzla City

Tuzla siti na korak je od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Klub iz Siminog Hana, koji ovog ljeta debituje na evropskoj sceni, trijumfovao je prošlog četvrtka na gostujućem terenu nad predstavnikom San Marina Tre Peneom rezultatom 0:2, pa će u četvrtak uveče pred domaćom publikom, na stadionu "Grbavica", imati priliku da ovjeri prolazak u narednu fazu i zakaže duele sa mnogo jačim rivalom – holandskim AZ Alkmarom.

"Nakon prve utakmice u kojom smo ostvarili pozitivan rezultat, uspjeli smo da odmorimo ekipu i napravimo dobru analizu. Sutra želimo da ispravimo greške iz prve utakmice, te slavimo novu pobjedu i prođemo dalje. U prvoj utakmici bilo je dosta nervoze, željeli smo što prije doći do gola, nadam se da će sutra biti više mirnoće. Stanje u ekipi je odlično, atmosfera takođe iako imamo određenih problema sa povredama", rekao je trener Dragan Jović na konferenciji za novinare.

Krajem ove nedjelje startovaće nova sezona m:tel Premijer lige BiH, a tim Tuzla sitija trebalo je da odmjeri snage sa Sarajevom. Ipak, taj meč biće odigran u nekom drugom terminu.

"Mi nismo odgodili utakmicu zbog ekipe iz San Marina, već zbog puta u Holandiju. Tamo nas čeka dug put, težak protivnik a Savez je dozvolio da odgodimo prve tri utakmice. Dali smo naznaku već u Sloveniji da ćemo odgoditi prvu utakmicu u Premijer ligi. Kada smo savladali ekipu iz San Marina, odmah naredni dan smo odgodili utakmicu i upoznali o tome naše sportske prijatelje iz Sarajeva", istakao je Jović, koji se poslije osam godina i odlaska iz Borca vratio u m:tel Premijer ligu BiH.

"Nije me bilo dugo, kao neposredni akter gledao sam utakmice. Liga je bolja, infrastruktura je problem, međutim sada se rade tereni. Siguran sam da će nivo igre biti bolji, a kako vidimo, sve su se ekipe pojačale. Napravili su svi dobru selekciju i radujem se što ću biti jedan od aktera u Premijer ligi", rekao je Jović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!