Lisabonski "orlovi" žele sjajnog golmana

Banjalučanin dobio ponudu Benfike! To je istina i nije jedini velikan, ali fokusiran sam na svoj klub!

Autor Nebojša Šatara

Golman Rakova Vladan Kovačević potvrdio je poljskim medijima da je za njegove usluge zainteresovana lisabonska Benfika, i ne samo portugalski velikan.

epa10085260 Vladan Kovacevic (R) of Rakow Czestochowa and Mikhail Gabyshev (L) of FK Astana during the UEFA Conference League second qualifying round first leg match between Rakow Czestochowa and FK Astana in Czestochowa, Poland, 21 July 2022. EPA-EFE/Jerzy Muszynski POLAND OUT
Izvor: EPA/Jerzy Muszynski/PAP

Banjalučki čuvar mreže pruža briljantne partije u Poljskoj, što nije promaklo mnogim evropskim velikanima, koji bi ga rado doveli u svoje redove.

Jedan od njih je i lisabonska Benfika, otkrio je sam Kovačević u intervjuu za poljski "Interia Sport".

"Ne mogu previše reći... Ali ponuda ima. Vidjećemo šta će se dogoditi... Bilo bi čudno da o tome uopšte ne razmišljam, ali trenutno sam fokusiran samo na Rakov. Ko zna, dobio sam nekoliko ponuda, nije Benfika jedina", rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima sve odluke u vezi s njegovom karijerom donijeće poljski klub s kojim je produžio saradnju.

"Konačno, odluka je na Rakovu, s kojim sam produžio ugovor do juna 2026. Bilo mi je važno i drago mi je da sam uspio. Zna se da bi transfer bio velika stvar, ali trenutno razmišljam samo o igranju za klub", dodao je Banjalučanin.

Podsjetimo, Rakov je eliminisao Astanu iz Kazahstana i izborio plasman u treće kolo kvalifikacija Konferencijske lige gdje će se sastati sa slovačkim Spartakom iz Trnave.

(mondo.ba)