Au!

Najveći ikada - Mesi ovakav gol nikad nije dao! Spektakl magičnog Argentinca, makazice kakve još nisu viđene!

Autor Bojan Jakovljević

Lionel Mesi je počeo sezonu na više nego spektakularan način, svojim prvim golom makazicama u karijeri!

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen je krenuo u sezonu "petardom", a Lionel Mesi je zapečatio pobjedu od 5:0 nad Klermonom spektakularnim pogotkom u samom finišu meča. 

Iskusni Argentinac je na početku meča sve oduševio svojim potezom kod gola Nejmara, a onda je i on počeo da postiže golove. Zatresao je mrežu u 80. minutu, a onda je u 86. postigao nevjerovatan pogodak, prvi gol "makazicama" u svojoj karijeri. 

KLERMON - PSŽ 0:5 (0:3)
/Nejmar 9, Hakimi 26, Markinjoš 38, Mesi 80, 86/

U samom finišu meča Nejmar je vidio svog saigrača kako utrčava u 16 metara rivala, poslao mu je dug pas preko cijele odbrane rivalskog tima, a kada su svi od Mesija očekivali da primi loptu on je dao nestvaran gol!

On se odlučio da iznenadi golmana neočekivanim "makazicama" i lobovao je Morija Diaoa na ovaj način: 

Svi se pitaju i da li je njegova asistencija za Nejmara u devetom minutu meča bila slučajna ili namjerna. U svakom slučaju mu se upisuje, ali ako je zaista ovo htio, onda je i veći majstor nego što se mislilo! 

Došao je jako oštar i brz pas do njega u šesnaestercu Klermona, a on je jednim dodirom uspio da ublaži tu loptu dovoljno da ona padne na nogu Nejmaru koji je potom pocijepao mrežu. Namjerno ili slučajno, procijenite sami: