POGLEDAJTE

Ono što je uradio Serhiju Ramosu, uspjeli su samo Ronaldinjo i Mesi: Ovim potezom je sve nasmijao, a legendu izblamirao!

Autor Bojan Jakovljević

Serhio Ramos će dobro zapamtiti Islama Slimanija zbog onoga što mu je uradio na posljednjoj utakmici francuskog šampionata.

Izvor: Twitter/@medart19/Printscreen

Fudbaleri Pari Sen Žermena stigli su do očekivane pobjede protiv Bresta u utakmici prvenstva Francuske u subotu. Malo ko je očekivao da će taj trijumf stići poslije dosta muka, pošto su na "Parku prinčeva" slavili samo 1:0.

Junak Parižana je bio Nejmar, ali svog junaka dobio je i Brest, pošto je fudbaler tog tima Islam Slimani nasamario Serhija Ramosa jednim driblingom, skoro kao nekada Ronaldinjo i Lionel Mesi!

Nejmar je bio jedini strijelac i to baš poslije nevjerovatne asistencije Mesija. Imao je i Brest svojih prilika na ovom susretu, i to baš kada je Islam Slimani dobio priliku da izvede jedanaesterac. Alžirac nije savladao Đanluiđija Donarumu koji je odbranom spasio PSŽ, ali jeste uspio da se po još nečemu nađe u centru pažnje.

Da je Slimani bio najbolji igrač Bresta vidjelo se i u jednom njegovom duelu sa Serhiom Ramosom, kada ga je prevario i na sjajan način mu provukao loptu između nogu. Nemoćni Ramos je morao da ga sruši, a mnogi su bili u čudu kada se ispostavilo da je sudija pokazao na faul u napadu:

Ovaj potez je postao hit na društvenim mrežama, gdje su mnogi poručili da odavno neko nije tako prevario Ramosa, driblingom kakav su nekada uspijevali da izvedu Ronaldinjo i Mesi kada su nosili dres Barselone.