REAKCIJE

Hrvatska otkrila dres za Mundijal! Navijači se javili, jedni oduševljeni, drugi bijesni: "Neko se zaj***va"

Autor Nebojša Šatara

Pred start Svjetskog prvenstva stigao je i novi dres hrvatske reprezentacije.

Izvor: YouTube/screenshot/HNS_CFF

Svjetsko prvenstvo se bliži, reprezentacije objavljuju izgled dresova za predstojeći Mundijal. Dres Srbije je poznat, sada se oglasila i Hrvatska i otkrila kako će izgledati oprema za Katar. Izazvalo je to oprečne reakcije kod navijača.

Jednima se sviđa i šalju pozitivne komentare, dok ima i onih koji su ostali o šoku i koji su imali šta da zamjere svom savezu i ljudima iz kompanije "Najk" koja je napravila ovaj dres. "Šta je ovo", "Ovaj Najk se zaj***va s dresom reprezentacije, kao QR kod", samo su neki od komentara nezadovoljnih navijača.

U zvaničnoj objavi na društvenim mrežama Fudbalski savez Hrvatske (HNS) objasnio je detalje koji se nalaze na dresu. "Klasični crveni kvadratići na domaćem dresu su remiks sa modernim obrtom koji reflektuje energiju i ponos Hrvatske", stoji u objavi. "Mnogo je bolje nego što se spekulisalo, baš mi se sviđa", dodala je jedna djevojka na Tviteru.

Hrvatska se nalazi u grupi "F" na Mundijalu sa Belgijom, Kanadom i Marokom, dok je Srbija u grupi "G" i odmjeriće snage sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Šampionat u Kataru počinje 20. novembra i završava se 18. decembra. Prvi meč, ujedno i jedini tog dana, odigraće domaćin Katar sa Ekvadorom 20. novembra, oni će zvanično otvoriti takmičenje.

(MONDO)