ČEKA SE ODLUKA

Potpredsjednik FS BiH smatra da nije pravi trenutak za utakmicu sa Rusijom: Odgoditi meč za druga vremena

Autor Bojan Jakovljević

Na Komitetu za hitnost FS BiH, Irfan Durić ranije je bio jedini od šest članova protiv odigravanja prijateljskog susreta.

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Najavljena prijateljska utakmica između Rusije i BiH digla je mnogo prašine na našim prostorima, a konačna odluka o sudbini ovog meča biće donesena u ponedjeljak, 10. oktobra, kada će članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) na sjednici odlučivati o susretu zakazanom za 19. novembar u Sankt Peterburgu.

Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić u kratkom razgovoru za Sport1 naglasio je da se nada da će pomenuti duel biti prolongiran "za neka druga vremena".

"Lično vjerujem da ćemo tu utakmicu odgoditi za neka druga vremena. Očekujem da budemo pribrani u odlučivanju i da ćemo biti saglasni da zajedničkim snagama donosemo razumnu odluku, a to je u ovom trenutku prolongiranje utakmice", rekao je Durić za Sport1

Ranije je Durić jedini od šest članova na Komitetu za hitnost FS BiH bio protiv prijateljskog odmjeravanja snaga sa Rusima.

"Stojim iza svog mišljenja, nadam se da ćemo se svi voditi razumom i da ćemo, ponavljam, donijeti razumnu odluku u ovom momentu", zaključio je Durić.

Javnost u Federaciji BiH uglavnom ima negativno mišljenje o pomenutom susretu, čak se najavljuje i bojkot pojedinih fudbalera, a po ovom pitanju ranije su se oglasili i najvažniji igrači "zmajeva" Edin Džeko i Miralem Pjanić.