Nepoznati razlozi

ŠOK - čuveni fudbaler napustio Svjetsko prvenstvo usred turnira: Njegov tim juri titulu, a on se vratio kući!

Defanzivac Engleske otišao je iz Katara i neće se vraćati.

Izvor: Profimedia

Pravi šok u Kataru! Taman što je Engleska završila grupnu fazu takmičenja, ostala je bez igrača jer je Ben Vajt odlučio da napusti tim i da se vrati u London. Štoper Arsenala je otišao iz ekipe iz privatnih razloga i kako se navodi u zvaničnom saopštenju neće se vraćati u Dohu.

Vajt ima 25 godina i za sada je skupio samo četiri nastupa za nacionalni tim, a iako je po vokaciji štoper ove sezone je u Arsenalu igrao na desnom beku. Na Mundijalu nije odigrao ni minut.

"Ben Vajt je napustio trening kamp Engleske u Al Vakri i vratio se kući iz privatnih razloga. Ne očekuje se da se defanzivac Arsenala vrati u ekipu do kraja turnira. Molimo da se u ovom momentu poštuje njegova privatnost", stoji u kratkom saopštenju FS Engleske. 

Selektor Geret Sautgejt sada na raspolaganju od štopera ima Džona Stounsa, Harija Megvajera, Konora Koudija i Erika Dajera, a sljedeći meč Englezi igraju u nedelju od 20 časova kada se u osmini finala sastaju sa selekcijom Senegala. 

Do sada su ubilježili dvije ubjedljive pobjede i to nad Iranom 6:2 i Velsom 3:0, a u drugom kolu grupne faze odigrali su vjerovatno najgoru utakmicu turnira pošto su remizirali 0:0 sa Sjedinjenim Američkim Državama.