Fudbal

OTAC NA KLUPI, SIN NA TERENU! Ništa od Prosinečkog, Varešanović se vratio na Koševo!

Autor Goran Arbutina

Biše ovo drugi mandat Mirze Varešanovića na klupi bordo tima.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Mirza Varešanović novi je trener Sarajeva, objavio je klub sa Koševa i tako stavio tačku na spekulacije o novom treneru.

Pojedini mediji već su “postavili” Roberta Prosinečkog na klupu Sarajeva, ali umjesto legende Crvene zvezde i nekadašnjeg selektora BIH na Koševo se vraća njihov bivši igrač i trener.

Varešanoviću će ovo biti drugi mandat na klupi bordo tima, pošto je Sarajevo vodio od aprila 2010. do juna 2011. Godine kada je upisao 23 pobjede, 11 remija i 9 poraza.

On će na klupi naslijediti Emira Obuću, koji je preuzeo tu funkciju nakon ostavke Feđe Dudića.

Obuća će ostati u stručnom štabu, a u njemu će još biti Senad Repuh, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Otac na klupi, sin na terenu

U narednoj polusezoni Sarajevo će imati oca i sina u svojoj ekipi, pošto Dal Varešanović već dvije godine nosi dres sarajevskog kluba.

Mirza Varešanović je kao igrač debitovao za Sarajevo 1. decembra 1991. godine, a bordo dres je nosio u dva navrata upisavši ukupno 28 nastupa uz 2 postignuta pogotka.

U sezoni 01/02 bio je član ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Željezničara u finalu. Ostvario je i zapaženu internacionalnu igračku karijeru s obzirom na to da je igrao za Bordo, Olimpijakos, Austriju iz Beča i Bursaspor. U trenerskoj karijeri, osim Sarajeva, vodio je i Velež, Olimpik i Tuzla siti. Sa Olimpikom je u sezoni 14/15 osvojio Kup BiH.

Zvanično predstavljanje novog stručnog štaba FK Sarajevo biće održano u utorak na Koševu.