Sramno

SKANDAL - Trojica Francuza preživjela linč na društvenim mrežama: Vrijeđali ih zbog penala, rasizam na djelu!

Autor Bojan Jakovljević

Trojica tamnoputih igrača Francuske su preživjeli brojne uvrede nakon finala Svjetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia

Trojica fudbalera Frnacuske Oreljan Čuameni, Kingsli Koman i Randal Kolo Muani dobili su brojne poruke mržnje i pretrpjeli su brojne rasističke uvrede poslije poraza Francuske u finalu Mundijala od Argentine

Mladi Čuameni i Kolo Muani su deaktivirali svoje instagram profile poslije toga, a u javnost su isplivale poruke u kojima su poređeni sa majmunima, što nije prvi put da se dešava u finišu Mundijala. Vidjeli smo kako na danskoj televiziji porede fudbalere Maroka sa majmunima pred meč za treće mjesto. 

Koman i Čuameni su bili među igračima koji su promašili penale u penal seriji, a ovo je mnoge podsjetilo na 2018. godinu kada je u polufinalu Engleska ispala od Hrvatske na penale i tada su Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka prošli kroz sličan tretman od strane engleskih navijača.

Prvi klub koji se oglasio povodom ovoga je Bajern iz Minhena koji je odmah stao iza svog fudbalera i podržao ga. "FK Bajern oštro osuđuje rasističke komentare upućene Kingsliju Komanu. Porodica Bajerna je iza tebe, kralju. Rasizmu nije mjesto u sportu i društvu", naveli su oni.