Fudbal

Leo Mesi podsjetio da pehar šampiona pripada i Dijegu Maradoni: S neba je bodrio Argentinu!

Autor Nebojša Šatara

Argentinski čarobnjak u trenucima najvećeg slavlja nije zaboravio na svog legendarnog sunarodnika.

Izvor: Profimedia

Nakon što je po treći put Argentina postala prvak svijeta, Lionel Mesi je u pismu nakon pobjede nad Francuskom u finalu Mundijala u Kataru spomenuo i Dijega Maradonu.

Južnoamerikanci su se vratili kući u Buenos Ajres, gdje je burno proslavljena šampionska titula, treća u istoriji "gaučosa".

Mesi je doveo Argentinu do vrha svijeta nakon više od 30 godina posta i trijumfa u Meksiku 1986. godine, kada je legendarni Dijego Armando Maradona bio argentinski heroj.

Mesi je u otvorenom pismu objavljenom na "Instagramu" spomenuo Maradonu naglasivši da trofej pripada i "Dijegu koji nas je bodrio s neba".

Maradonin sin Diego Armando Junior rasplakao se nakon što je Argentina savladalu Francusku na jedanaesterce i proslavio treći pehar na Mundijalima na ulicama Napulja, držeći zastavu s otisnutim likom njegovog oca.

Čini se da 36-godišnjak, koji je rođen u Napulju 1986. godine, nekoliko mjeseci nakon argentinskog trijumfa u Meksiku, ne smetaju stalna poređenja njegovog oca i superzvijezde Pari sen Žermena, zahvalivši Mesiju na lijepim riječima.

(mondo.ba)