DOKLE?

Golman nastavlja da provocira - Taj mali je sve sj**ao! Prvo je napao Mbapea, a sad i fudbalera Reala!

Autor Goran Arbutina

Emilijano Martinez istakao je da je Čuameni krivac za poraz Francuza u finalu Svjetskog prvenstva,

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Emilijano Martinez je nastavio da se podsmijava Francuzima poslije pobjede Argentine nad njima u finalu Svjetskog prvenstva, golman tvrdi da je Orelijen Čuameni krivac za poraz "trikolora". Čuvar mreže Aston Vile se uz osmeh i odlično raspoloženje obratio navijačima u svom rodnom gradu Mar del Plati.

"Kada sam odbranio prvi penal u finalu, znao sam da će drugi fudbaler biti veoma nervozan. Pokušao sam da mu uđem u glavu tako što sam bacio loptu na drugi kraj terena, pričao sam sa njim i on je promašio gol, sve je sj*bao", rekao je Martinez pred brojnim navijačima.

Emilijano Martinez odbranio je u 121. minutu finala zicer Kolo Mouaniju, a onda je u prvoj penal seriji "skinuo" jedanaesterac Kingsliju Komanu. Nakon njega šutirao je Orelijen Čuameni koji je promašio čitav gol, tada je bilo jasno da je Argentina svetski šampon.

Od tog trenutka Martinez slavi pobjedu svoje ekipe brojnim neumjesnim šalama na račun francuske strane, uključujući i mahanje lutkom sa likom Kilijana Mbapea kome je nakon finala u svlačionici održao minut ćutanja, zbog čega su ga neki označili kao „najomraženiji čovjek u fudbalu“. Martinez je bio žestoko kritikovan što je izbacio loptu prije penala Čuanemija, a istorijski promašaj proslavio je plesom, koji je potom ponovio za domaću publiku u domovini. 

Emilijano je osvojio Zlatnu rukavicu na Mundijalu, koju je nakon dodjele priznanja stavio na međunožje i okrenuo se prema navijačima. Ovu nagradu zaslužio je poslije odličnih odbrana protiv Holandije i Francuske kada se pobjednik birao nakon izvođenja penala.

Osim što je ismijavao Francusku, golman je nastavio da izražava divljenje i saigraču Lionelu Mesiju, dodajući: "Moj posljednji san kao golmana bio je da najboljem na svijetu dam titulu svjetskog prvaka“.

On je takođe strastveno govorio o motivaciji koja stoji iza pobjede Argentine, rekavši: "Svaku utakmicu koju smo igrali rekli smo da igramo za narod. Kad noge nisu mogle, srce je uvijek išlo korak naprijed".

Očekuje se da će Martinez propustiti meč Aston Vile u Premijer ligu u nedjelju protiv Liverpula, a još uvijek se ne zna kada će se vratiti. Uprkos njegovim ludorijama, pokazao je sjajne poteze na golu, tako da nije isključeno da će drugi klubovi da pokažu interesovanje za njegove usluge.