Cenjen

Mučio se na "Marakani", a sad ide u Premijer ligu za 40.000.000 evra

Autor Goran Arbutina

Nije se proslavio protiv Crvene zvezde, ali Benoa Badijašil je cijenjen na tržištu.

Izvor: MN PRESS

Gledali smo ga ove sezone na "Marakani", igrao je dva meča protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope, a sada je na pragu transfera karijere. Mladi 21-godišnji štoper Monaka Benoa Badijašil je na meti Čelsija koji je spreman da platio 40.000.000 evra za njega. 

Njemu je ovo već peta sezona u Monaku, debitovao je sa 16 i do sada je uspio da dođe i do nacionalnog tima Francuske za koji je odigrao dvije utakmice, ali se na mečevima sa Zvezdom nije proslavio. Oba puta je dobio žuti karton, a jednom je napravio i penal! 

Ovaj 194 centimetra visoki štoper je na meču u Beogradu "požutio" u 18. minutu kada je povukao za dres Osmana Bukarija koji mu je pobjegao u jednom prodoru, a u kneževini je žuti karton dobio zbog starta nad Mirkom Ivanićem u svojih 16 metara. Arbitar je pokazao i na bijelu tačku, a iako je Gelor Kanga pogodio mrežu, nije to donijelo ništa previše dobro Zvezdi. Na kraju je tim iz Beograda izgubio tu utakmicu 4:1. 

Muči se Čelsi sa pojačanjima u posljednje vrijeme, malo šta su pogodili i imaju probleme u svim linijama tima, a mladi Badijašil bi trebalo da bude prva kockica u sklapanju novog tima. Ipak problem "plavcima" pravi Mančester junajted koji ga takođe hoće!