Zašto?!

Užasno! Realov fudbaler žrtva rasizma u Primeri: Vratio se sa Mundijala, navijači ga gađali bananama! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Talentovani fudbaler Real Madrida našao se na udaru protivničkih navijača tokom meča Primere.

Izvor: Twitter/RMadridistaReal/printscreen

Fudbaleri Real Madrida trijumfalno su nastavili takmičenje u Primeri nakon pauze zbog Mundijala, u prvom kolu nastavka savladali su ekipu Valjadolida. Do pobjede na gostovanju (2:0) stigli su pogocima Karima Benzeme u 83. i 89. minutu, ali će se ovaj meč više pamtiti zbog rasističkog skandala koji se desio u samom finišu utakmice.

Dok je zamijenjeni Vinisijus Žunior napuštao teren, navijači Valjadolida brutalno su ga vrijeđali na rasnoj osnovi. Mladi Brazilac slušao je uvrede, psovke i imitiranje majmunskih krika sa tribina Valjadolidovog stadiona, a dok je prolazio pored navijača ka njemu su poletjele i banane. Pogledajte kako su ga napadali:

Ovakvo ponašanje neprikladno u svakoj situaciji, a Primera će morati da se pozabavi kaznom za mali španski klub. Nimalo nije dobro kada se navijači na stadionu ovako ophode prema jednom od najtalentovanijih igrača današnjice, a situacija je još čudnija kada se ima u vidu da je jedan od vlasnika Valjadolida Ronaldo, koji ima izuzetno visoko mišljenje o svom mlađem kolegi. Pogledajte kako Vinisijus šutira bananu: