SEĆATE SE

Ronalda mijenjaju drugoligašem!? Junajted dovodi dvometraša koga je Mesi psovao u Kataru!

Autor Goran Arbutina

Mančester junajted je imao čudnih transfera u posljednjih pet godina, ali ovaj je možda sve nadmašio.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted je otpustio Kristijana Ronalda i jasno je da im je potreban novi napadač, međutim jasno je i da ga nije lako angažovati u januaru. Prva ideja bila je da dovedu Žoaa Feliksa iz Atletika, međutim kako španski klub traži previše novca i izvoljeva oko uslova pozajmice, odlučeno je da na Old Traford stigne prelazno rješenje za idućih šest mjeseci - dok će od ljeta krenuti po veliko ime.

Kako za sada stvari stoje, novi napadač Mančester junajteda biće Vut Vehorst, što predstavlja veliko iznenađenje, pošto definitivno ne spada u "sam krem" fudbalera. U prilog toj tezi govori i činjenica da je u ovo vrijeme prošle godine stigao u Barnli kako bi pomogao ovom klubu da izbori opstanak, dok sada u Junajted stiže da bi ih pogurao ka Ligi šampiona.

Veza je naravno Holandija, menadžer Erik ten Hag vrlo dobro poznaje kvalitete skoro dvometraša, a posebno mu se dopalo kako je odigrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je umalo zagorčao život Argentini.

Činilo se da će "gaučosi" lako do pobjede i polufinala Svjetskog prvenstva, a onda se Vehorst pojavio sa klupe i sa dva gola je režirao veliku dramu. Nije uspela Holandija da napravi totalni preokret i da prođe poslije penala, međutim Vehorst je na toj utakmici privukao pažnju i zbog neuobičajene svađe sa Lionelom Mesijem. Tvrdio je da je samo želio da ga pozdravi, međutim tada je Mesi bijesno reagovao i opsovao napadača iz "zemlje lala".

Vehorst je inače trenutno na pozajmici u Bešiktašu, međutim Barnli planira da je "skrati" i da svog igrača pošalje u Mančester junajted, iako bi i njima sada dobro došao dok jure ulazak u Premijer ligu.

Vehorst je inače godinama bio jedan od najboljih napadača Bundes lige i postigao je ukupno 70 golova za tri i po sezone u Volfsburgu, da bi se dvaput upisao u strijelce u Premijer ligi i nije pomogao Barnliju da sačuvaju elitni status. U dresu Bešiktaša postigao je deset golova ove sezone.