TUGA

Izgubio sam Sinišu, pa još jednog brata... Manćiniju za tri sedmice preminuli najbolji prijatelji, potpuno je slomljen!

Autor Goran Arbutina

Prijatelji Roberta Manćinija borili su se sa teškom bolešću i nažalost nisu uspjeli da je pobijede.

Izvor: YouTube/SkySport/Screenshot

U samo nekoliko sedmica napustila su nas dvojica fudbalskih velikana koji su godinama vodili velike bitke sa teškom bolešću. Siniša Mihajlović je preminuo sredinom decembra, dok je u petak svijet napustio i Đanluka Vijali. Obojica su igrala za Sampdoriju i povezuje ih snažno prijateljstvo sa legendarnim italijanskim fudbalerom i trenerom Robertom Manćinijem, koji je vrlo teško posljednjih mjesec dana.

"Bio mi je kao mlađi brat, tako sam ga zvao... Upoznali smo se kada smo imali po 16 godina i nikada nismo napustili jedan drugoga", rekao je Manćini za "Republiku" u oproštaju od prijatelja i saradnika Vijalija, sa kojim je zajedno plakao od sreće u ljeto 2021. godine posle osvajanja Evropskog prvenstva.

"Pričali smo posljednji put u Londonu, ali nije imao snage u glasu. Borio se kao lav. Pričali smo o svemu i čak me je pitao kako je prošao trening kamp mlade reprezentacije Italije. Nekoliko dana poslije smrti Siniše, izgubio sam još jednog brata", dodao je Manćini, a koliko su njih dvojica bili povezani - najbolje govori da je i Robertova majka dala izjavu.

"Đanluka mi je bio kao sin, ali ne želim da pričam nešto što će zasmetati njegovoj majci, znam koliko pati u ovim trenucima. Svi znaju koliko su dobri prijatelji bili moj sin Roberti i Đanluka, osjećam veliku bol i tugu i ne mogu da zamislim kako se osjećaju članovi njegove porodice. Pratimo Đanluku još od kada je sa Robertom igrao u Sampdoriji, gledali smo ga kako raste i teško je sada naći prave riječi", poručila je Marijana Puolo.