Fudbal

Srbi redaju poraze u Seriji A: Bolonja slavila u Firenci poslije 13 godina!

Autor Goran Arbutina

Nastavljena crna serija Fiorentine u italijanskom prvenstvu.

Izvor: CLAUDIO GIOVANNINI/ANSA

Uspjela je Fiorentina da se plasira u polufinale Kupa Italije pobjedom protiv Torina u srijedu, ali u prvenstvu su u seriji loših rezultata.

Ona je nastavljena u nedjelju uveče porazom od Bolonje, koja je slavila 2:1, baš kao i prije 13 godina kada je posljednji put slavila u Firenci.

Svu trojicu Srba vidjeli smo na terenu, ali bila je to blijeda partija, prije svega Luke Jovića koji nije uspio da nakon pogotka u kupu eventualnim novim pogotkom krene u golgetersku seriju.

Strijelac za Fiorentinu bio je Rikardo Saponara koji je izjednačio nakon vođstva Bolonje golom Orsolinija iz penala, a Jović nije uspjevao da ozbiljnije zaprijeti Lukašu Skorupskom , dok je par puta uhvaćen i u ofsajd zamci.

Fiorentina je krajem prvog poluvremena propustila priliku da stigne do preokreta i tako možda i riješi ovaj duel, a navijači „viole“ dugo će žaliti za prečkom koju je pogodio Saponara.

Kazna je stigla brzo, samo što je počelo drugo poluvrijeme Poš je donio Bolonji novo vođstvo i najavio produžetak agonije za ekipu Vinćenca Italijana.

Pokušao je trener Fiorentine nešto da promijeni izmjenama, uzdao se u Aleksu Terzića, asistenta za gol Jovića protiv Torina, ali ovog put srpski fudbaler ostao je bez učinka, kao i Jović, a Fiorentina bez bodova.

Viola je tako upisala četvrti meč zaredom bez pobjede u Seriji, od čega je čak tri puta poražena, pa ostaje na 12 mjestu na tabeli sa 24 boda.

SERIJA  A, 21. kolo:

Specija – Napoli 0:3 (0:0)
/Kvarackelija 47 pen, Osimen 69, 73/

Torino – Udineze 1:0 (0:1)
/Karamo 49/

Fiorentina – Bolonja 1:2 (1:1)
/Saponara 19 - Orsolini 14, poš 47/

Inter – Milan (20.45)

Odigrano u subotu:

Kremoneze – Leće 0:2 (0:0)
/Baskiroto 58, Strefeca 69/

Roma – Empoli 2:0 (2:0)
/Ibanjez 2, Abraham 6/

Sasuolo – Atalanta 1:0 (0:0)
/Lorijente 55/

Ponedjeljak:
Verona – Lacio (18.30)
Monca – Sampdorija (20.45)

Utorak:
Salernitana – Juventus (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt